زمینه و هدف: افسردگی از شایعترین پدیدههای هیجانی قرن حاضر است که در بین دانشجویان از 20% تا 61% شیوع دارد. شروع تحصیل در دانشگاه از مراحل بسیار حساس زندگی هر دانشجو میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع افسردگی در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تمامی دانشجویان پذیرفتهشده و ثبت نام کرده در سال تحصیلی 89-1388 به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دو بخشی جمعآوری گردید. قسمت اول حاوی سؤالات جمعیتشناختی بود و در قسمت دوم، دانشجویان به آزمون افسردگی 21 سؤالی بک (Beck) پاسخ میدادند. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش 5/11) در سطح معنیداری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در مجموع 231 پرسشنامه تکمیل و بررسی شد. 28 نفر (1/12%) از دانشجویان دچار درجاتی از افسردگی بودند که در 23 نفر (10%) خفیف و در 5 نفر (1/2%) متوسط بود. هیچ موردی از افسردگی شدید مشاهده نگردید. بین شیوع افسردگی در بین دانشجویان و سطح درآمد خانواده (02/0=P) و شغل مادر (03/0=P) ارتباط آماری معنیداری مشاهده گردید.
نتیجهگیری: با وجود پایین بودن شیوع افسردگی در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و مشاهده افسردگی در دانشجویان با درآمد کم خانواده، شاید بتوان با کاهش مشکلات اقتصادی و مشاوره از پیشرفت احتمالی افسردگی در دانشجویان در طول تحصیل جلوگیری نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |