۱ نتیجه برای مدیریت زمان و مکان
فاطمه نادری، محسن آیتی، محمد اکبری، مجید زارع بیدکی،
دوره ۲۵، شماره ۰ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از استراتژیهای کاهش استرس در دانشجویان، تلاش و تدبیر آنان (مدیریت منابع) و مدیریت زمان و مکان مطالعه است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر روش آموزش مبتنی بر تلفن همراه بر مدیریت زمان و مکان مطالعه و مدیریت منابع و نیز بررسی نظرات دانشجویان اتاق عمل در دانشکدههای اقماری دانشگاه علومپزشکی بیرجند انجام شده است.
روش تحقیق: این پژوهش از نوع نیمهتجربی است. جامعه هدف را دانشجویان اتاق عمل (۴۳ نفر) در دانشکدههای فردوس و قاین تشکیل دادند. در گروه آزمایش علاوه بر تدریس متعارف، محتوای الکترونیکی میکروبشناسی بر روی تلفنهای همراه دانشجویان نصب گردید؛ همچنین بخشی از محتوای درسی نیز در طول ترم به شکل پیام کوتاه ارسال میگردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (MSLQ) بود. برای سنجش نظر دانشجویان نسبت به یادگیری از طریق تلفن همراه، از مصاحبه ساختارمند و شیوه تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که استفاده از تلفن همراه برای ارائه محتوای درسی، تأثیر مثبت بر مدیریت زمان و مکان مطالعه و مدیریت منابع (تلاش و تدبیر) دانشجویان دارد (۰/۰۰۰۵P<). بررسی نظر دانشجویان نسبت به استفاده از تلفن همراه در یادگیری نشان داد که اکثر دانشجویان خواستار بهکارگیری تلفن همراه و ترکیب این روش با سایر روشهای رایج در ارائه دروس بود.
نتیجهگیری: استفاده از تلفن همراه با تأثیر مثبت بر مدیریت زمان و مکان مطالعه و مدیریت منابع (تلاش و تدبیر)، میتواند دانشجویان علوم پزشکی را در جهت نیل به یادگیری مؤثّر و کارآمد کمک کند.