جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جنتامایسین

رضا قادری، محمد حسن پور، سیدعلیرضا سعادت جو،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده

زمینه و هدف: اگرچه از آنتی بیوتیک ها به عنوان درمان مرسوم در بیماریهای عفونی استفاده می شود اما این درمانها با مشکلات زیادی از جمله عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها همراه می باشد. گیاهان می توانند به عنوان یک جانشین مناسب داروهای شیمیایی در نظر گرفته شوند؛ زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری نیز باشند. گیاه کاسنی (Cichorium Intybus L) یکی از گیاهانی است که به سهولت در بسیاری از مناطق ایران یافت می شود. با توجه به دارا بودن اثرات ضد میکروبی این گیاه، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر ضد باکتری عصاره الکلی گیاه کاسنی با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و سفالکسین انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی اثر ضد باکتری عصاره گیاه کاسنی و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های سفالکسین و جنتامایسین بر روی استافیلوکوک اورئوس در محیط کشت بلادآگار و باکتریهای اشریشیا کلی، پروتئوس، کلبسیلا و سودومونا در محیط کشت مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. با افزودن عصاره الکلی %۲۰ گیاه کاسنی و قرار دادن دیسک های آنتی بیوتیک جنتامایسین و سفالکسین در محیط کشت حاوی باکتری میزان هاله عدم رشد باکتری اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای Mann-Whitney و Kruskal-Wallis و در سطح معنی داری P?۰,۰۵ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته ها: عصاره الکلی کاسنی اثر ضد باکتری بر روی استافیلوکوک اورئوس داشت اما این تاثیر کمتر از جنتامایسین و سفالکسین بود؛ این عصاره اثری روی باکتری های اشریشیاکلی، پروتئوس، کلبسیلا و سودومونا نداشت؛ بیشترین اثر ضد باکتری جنتامایسین بر روی اشریشیاکلی، استافیلوکوک اورئوس و کلبسیلا بود و بر روی سودومونا هیچ اثری نداشت. بیشترین اثر ضد باکتری سفالکسین بر روی استافیلوکوک اورئوس و کمترین آن بر روی کلبسیلا و بر روی سودومونا هیچ اثری نداشت.
نتیجه گیری: عصاره الکلی کاسنی بر روی استافیلوکوک اورئوس دارای اثر ضد باکتری است و از آنجا که این باکتری یک باکتری گرم مثبت می باشد، شاید عصاره کاسنی فقط دارای اثرات ضد میکروبی بر روی باکتری های گرم مثبت باشد که جهت تایید این موضوع نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

آرش امیدی، زهرا ترابی، محمد حسن‌پورفرد، محمود زردست،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

پلیئوزیس‌هپاتیس، یک عارضه نادر است که با حضور حفره‌های پرخون در فضای پارانشیم کبد مشخص می‌شود. عوامل خطر پلیئوزیس‌هپاتیس، بیماری‌هایی مانند: ایدز، سل، سرطان و مصرف داروهایی مانند استروئیدهای آنابولیک و آزاتیوپرین است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره الکلی گلبرگ زعفران بر پلیئوزیس‌هپاتیس تجربی در موش‌های صحرایی انجام گرفت. در این مطالعه، ۳۲ موش صحرایی نر نژاد ویستار، به چهار گروه: شاهد سالم، بیمار با جنتامایسین دوز mg/kg۸۰، عصاره با دوز mg/kg۴۰ همراه با جنتامایسین mg/kg۸۰ و عصاره با دوزmg/kg ۸۰ همراه با جنتامایسین با دوز mg/kg ۸۰ تقسیم شدند. پس از اتمام دوره، خونگیری از قلب آنها جهت سنجش مقادیر آنزیم‌های کبدی انجام شد. بافت کبد نیز تحت مطالعات هیستوپاتولوژیک قرار گرفت. مقادیر آسپارتات آمینوترانسفراز درگروه‌های دریافت‌کننده جنتامایسین و گروه‌های تیمار با عصاره، به طور معنی‌داری (۰۵/۰P<) در مقایسه با گروه سالم افزایش پیدا کرد. بین گروه‌های تیمار با عصاره و گروه جنتامایسین، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. نتایج بافت‌شناسی نیز تأییدکننده حضور سینوزوئیدهای خونی در گروه‌های دریافت‌کننده جنتامایسین بود که اختلافی بین آنها مشاهده نشد. طبق نتایج مطالعه، عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران، تأثیری بر پلیئوزیس‌هپاتیس و تلانژیکتازی ناشی از مصرف جنتامایسین در موش صحرایی ندارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb