جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بزرگسال

فاطمه جعفری، اشرف امین الرعایا، آتوسا ادیبی، مهدی سیروس، احسان روحی، محسن مصطفوی، زهرا فلاح، اعظم السادات طباطبایی، مسعود امینی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: به ندول تیروئید که در معاینه لمس نمی‌شود ولی در یکی از روشهای تصویربرداری یا جراحی کشف می‌شود، اینسیدنتالومای تیروئید گفته می‌شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع اینسیدنتالومای تیروئید و مشخصات بالینی و سونوگرافی آن در شهر اصفهان انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، ۲۵۲۴ نفر به روش خوشه‌ای تصادفی از بزرگسالان مناطق مختلف شهر اصفهان انتخاب شدند و از آبان سال ۱۳۸۴ تا اردیبهشت سال ۱۳۸۵ در مرکز تحقیقات غدد توسط پزشک عمومی و در صورت داشتن مشکل توسط فوق تخصص غدد معاینه شدند. ۲۰۴۵ نفر معاینه نرمال داشتند که برای ۲۳۴ نفر از آنها (۱۵۰ نفر مرد و ۸۴ نفر زن) به طور تصادفی سونوگرافی و آزمایش TSH و کنترل ید ادرار انجام شد.

  یافته‌ها : در سونوگرافی از ۲۳۴ نفر ۳۱ نفر (۲/۱۳%) ندول داشتند. گروهی که در سونوگرافی ندول داشتند (گروه اینسیدنتالوما) مسن‌تر از گروه سالم بودند (۴/۱۲ ± ۱/۴۶ سال در برابر ۱/۱۲ ± ۴/۳۸ سال) (۰۰۲/۰ (P= . شیوع اینسیدنتالومای تیروئید در زنان بیشتر از مردان بود (۱۹% در برابر ۱۰%) (۰۱/۰ (P= . سابقه زایمان در زنان گروه اینسیدنتالوما بیشتر از گروه سالم بود (۷/۹۳% در برابر ۸/۵۸%) (۰۰۱/۰ (P= . سطح TSH در دو گروه اختلاف نداشت. میانه ید ادرار در گروه اینسیدنتالوما ( μg/dL ۱۴ با محدوده ۲-۴۰) کمتر از گروه سالم ( μg/dL ۲۰ با محدوده ۸/۱-۴۲ بود (۰۲/۰= P ). اگرچه میزان ید ادراری در هر دو گروه در محدوده طبیعی بود. میانگین قطر ندول‌ها ۴۳/۳ ± ۱۴/۸ میلیمتر بود.

  نتیجه‌گیری: شیوع اینسیدنتالومای تیروئید در جامعه مورد مطالعه، ۲/۱۳% بود که این میزان مشابه نتایج به دست آمده در سایر جوامع می‏باشد. افراد دارای اینسیدنتالومای تیروئید، مسن‌تر و بیشتر زن بودند و بیشتر سابقه زایمان داشتند.


محسن فوادالدینی، سوری صغری راغبی، علیرضا فرهادیان، غلامرضا شریف‌زاده،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: سوء‌تغذیه اگرچه یک مشکل شایع است اما ناشناخته بوده و مورد کم‌توجّهی قرار گرفته است که می‌تواند سبب افزایش عوارض ناشی از بیماری و مرگ و میر بیماران بستری ‌شود؛ بنابراین تشخیص زودهنگام سوء‌تغذیه برای حمایت‌های تغذیه‌ای بیمار بسیار مهم است. هدف اصلی این مطالعه، شناسایی و تعیین وضع تغذیه بیماران پذیرش‌شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بوده است. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی بیماران پذیرش‌شده در ۵ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. ۵۴۹ بیمار بزرگسال بالای ۲۰ سال، به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی تصادفی‌شده، از ۵ بیمارستان انتخاب و ضمن اندازه‌گیری قد و وزن بیماران و تعیین شاخص توده بدنی با استفاده از ابزار جهانی غربالگری سوء‌تغذیه (MUST)، وضعیت سوء‌تغذیه آنها در بدو پذیرش ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۶) و به‌وسیله آزمون کای‌اسکوئر، در سطح ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: متوسط سن بیماران، ۲۰±۴۹ سال بود که ۸/۵۲ درصد آنان را مردان تشکیل می‌دادند. شیوع سوء ‌تغذیه ۸/۵۸% به‌دست آمد (۵۳% خطر بالا، ۸/۵% خطر متوسط). ۱/۵۷% (۱۴۸ نفر) از بیماران زن بستری، دارای خطر بالا برای ابتلا به سوء‌تغذیه بودند؛ در حالی که در بین بیماران مرد، ۳/۴۹% (۱۴۳ نفر ) دارای خطر بالا بودند (۰۳/۰=P). شیوع سوء‌تغذیه در بیماران ساکن شهر، بالاتر از بیماران روستایی (۰۰۱/۰=P) و نیز در سنین بالای ۴۵ سال به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر گروه‌های سنی بود (۰۴/۰=P). نتیجه‌گیری: سوء‌تغذیه، یک مشکل عمومی است که بیش از ۵۳% بیماران را تحت تأثیر قرار داده و نیازمند یک برنامه خدمات تغذیه بالینی سازمان‌یافته در مراکز درمانی می‌باشد.


فاطمه کاظمی نسب، امید ظفرمند،
دوره ۳۱، شماره ۰ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: فعالیت ورزشی به‌عنوان یک راهکار عملی نقش مهمی در افزایش سطوح پروتئین سیرتوئین ۱ و بهبود پروفایل لیپیدی و پیشگیری از عوارض اضافه وزن و چاقی دارد. لذا هدف مطالعه حاضر، اثر تمرینات ورزشی بر سطوح پروتئین سیرتوئین‌۱ و پروفایل لیپیدی در بزرگسالان با و بدون بیماری مزمن بود.
روش تحقیق: در مطالعه فراتحلیل حاضر جستجوی سیستماتیک مقالات انگلیسی و فارسی منتشر شده از پایگاه‌های اطلاعاتیPubMed ، Web of Science، Scopus، SID و Magiran تا سپتامبر سال ۲۰۲۴ انجام شد. تفاوت میانگین وزنی و فاصله اطمینان ۹۵% (CI) با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه شد. ناهمگونی با استفاده از آزمون () و سوگیری انتشار با تحلیل بصری فونل پلات و آزمون Egger بررسی شدند.
یافته‌ها: در مجموع ۱۳ مطالعه (با ۱۵ مداخله) و ۳۹۸ آزمودنی بزرگسال با و بدون بیماری مزمن فراتحلیل شدند. نتایج نشان داد که تمرینات ورزشی سبب افزایش معنادار سیرتوئین۱ ]۰۰۱/۰‌P=، (۱۰۳/۱ الی ۸۵۶/۱) ۴۷۹/۱ =[WMD و HDL ]۰۰۱/۰‌P=، (۱۶۶/۵ الی ۶۰۳/۱۴) ۸۸۴/۹ = [WMDنسبت به گروه شاهد شد، اما تمرینات ورزشی سبب کاهش معنادار TC ]۰۰۱/۰‌P=، (۰۵۷/۲۰- الی ۰۸۵/۸-) ۰۷۱/۱۴-‌=‌[WMD، TG ]۰۰۱/۰‌P=، (۰۵۸/۲۴- الی ۱۷۵/۱۵-) ۶۱۶/۱۹- = [WMDو LDL ]۰۰۱/۰‌P=، (۹۱۱/۲۱- الی ۳۶۱/۹-) ۶۳۶/۱۵-‌= [WMDنسبت به گروه شاهد در بزرگسالان با و بدون بیماری مزمن شد.
نتیجه‌گیری: نتایج فراتحلیل حاضر نشان داد که تمرینات ورزشی تأثیر مثبتی بر سطوح سیرتوئین ۱ و شاخص‌های پروفایل لیپیدی در بزرگسالان با و بدون بیماری مزمن دارد.

فاطمه کاظمی نسب، خانم فاطمه شرفی فرد،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: ترکیب تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک به‌عنوان یک راهبرد مؤثر برای بهبود ترکیب بدن شناخته شده است. هدف فراتحلیل حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر فاکتورهای ترکیب بدن است.
روش تحقیق: جستجوی جامع در پایگاه‌های اطلاعاتی وب آو ساینس، اسکوپوس، پابمد، مگیران و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) بدون محدود کردن سال انتشار تا اسفند ۱۴۰۱ انجام شد. فراتحلیل برای بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر ترکیب بدن انجام شد. برای محاسبه اندازه اثر، WMD و فاصله اطمینان ۹۵ % با استفاده از مدل اثر ثابت و تصادفی محاسبه شد.
یافته‌ها: درمجموع، ۲۰ مطالعه با ۵۴۴ بزرگسال وارد فراتحلیل حاضر شدند. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی و رژیم کتوژنیک سبب کاهش معنا‌دار وزن بدن [۰۰۱/۰=P، (۲۷/۳- الی ۰۳/۱-CI:)kg  ۱۵/۲-]، درصد چربی بدن [۰۰۱/۰=P، (۵۳/۲- الی ۶۱/۰-CI:) % ۵۷/۱-] نسبت به گروه کنترل در بزرگسالان شد. درحالی‌که تغییر توده عضلانی [۳/۰=P، (۱۷/۱- الی ۳۷/۰CI:) kg ۳۹/۰-] و BMI [۴/۰=P، (۱۴/۱- الی ۴۶/۰CI:) kg/m۲ ۳۴/۰-] تغییر معنا‌داری نداشتندد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه فراتحلیل حاضر نشان می­دهد که رژیم غذایی کتوژنیک در مقایسه با رژیم غذایی عادی اثر مفیدی بر کاهش وزن بدن و درصد چربی در افرادی که تمرین مقاومتی انجام می­دهند، دارد. با این حال، نتایج این پژوهش در رابطه با اثرات رژیم کتوژنیک به همراه تمرین مقاومتی بر تغییرات توده عضلانی بدن هنوز چالش‌برانگیز است و نیاز به افزایش تعداد مطالعات پژوهشی بیشتر در این زمینه است تا بتوان نتیجه‌گیری قاطعانه­ای برای بررسی اثرات ترکیبی رژیم کتوژنیک و تمرین مقاومتی بر توده عضلانی بدن ارائه داد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb