جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اطفال

آزیتا فشارکی نیا، فاطمه طاهری، سیدعلیرضا سعادت جو،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۹ )
چکیده

مقدمه و هدف: پرفشاری خون یکی از معضلات عمده پزشکی می باشد. با توجه به متفاوت بودن نرموگرام فشار خون در جوامع مختلف، این مطالعه بمنظور تعیین نرموگرام فشار خون در دانش آموزان مدارس ابتدایی بیرجند، و مقایسه آن با استانداردهای آمریکایی انجام شده است.روش کار: ۱۹۲۸ دانش آموز ۱۰۱۰) پسر و ۹۱۸ دختر( مقطع ابتدایی از طریق نمونه گیری خوشه ای و سیستماتیک انتخاب و فشار خون آنها بروش استاندارد اندازه گیری شد.یافته ها: جز در گروه سنی ۷ سال، در سایر گروه های سنی با افزایش سن بر مقدار فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در دو جنس افزوده می شد. میانگین فشار خون سیستولیک فقط در گروه سنی ۷ سال، بالاتر از حد استاندارد و در بقیه رده های سنی روی میانگین استاندارد بوده است. میانگین فشار خون دیاستولیک در تمام سنین بالاتر از حد میانگین استاندارد بود. شیوع پرفشاری خون در دختران %۸,۷ و در پسران %۷.۱ بود (P<۰.۰۵).نتیجه گیری: با توجه به اختلاف موجود در نرموگرام فشار خون کودکان منطقه و نرموگرام استاندارد توصیه می شود نرموگرامهای فشار خون برای کودکان ایرانی تهیه شود.
آزیتا فشارکی نیا، فاطمه طاهری، سیدعلیرضا سعادت جو،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده

مقدمه و هدف: بررسی های متعدد در کودکان نشان داده اند که بین فشار خون و شاخص توده بدنی یک همبستگی قوی وجود دارد. با توجه به بالاتر بودن فشار خون و پایین تر بودن صدک قد و وزن از حد استاندارد در کودکان ایرانی برای بررسی ارتباط فشار خون سیستولیک و دیاستولیک با شاخص توده بدنی در کودکان ایرانی این مطالعه انجام شد.روش کار: این مطالعه در سال ۱۳۸۱ روی ۱۷۶۰ نفر دانش آموز مدارس ابتدایی بیرجند که از طریق نمونه گیری خوشه ای سیستماتیک انتخاب شده بودند انجام شد. قد و وزن آنها اندازه گیری و فشار خون در سه نوبت در دست راست چک و میانگین آن در نظر گرفته شد.یافته ها: ۱۷۶۰ دانش آموز مدارس ابتدایی شامل ۹۲۵ پسر و ۸۳۵ دختر مورد مطالعه قرار گرفتند. ۸۰ نفر (%۴,۵) چاق بودند. ۱۴۲ نفر (%۸.۱) فشار خون بالا داشتند که ۱۱۳ نفر از این ۱۴۲ نفر (%۷۹.۶) غیر چاق و ۲۹ نفر (%۲۰.۴) چاق بودند. فراوانی نسبی فشار خون بالا در افراد غیر چاق %۶.۷ و در افراد چاق %۳۶.۳ بود. ارتباط چاقی با فشار خون بالا معنی دار بود (P<۰.۰۵). در کل افراد مورد مطالعه و در هر دو جنس ارتباط فشار خون سیستولیک و دیاستولیک با شاخص توده بدنی مثبت و معنی دار بود (P<۰.۰۰۰۱).در رابطه با سن فشار خون سیستولیک در گروه های سنی ۷ تا ۱۱ سال و فشار خون دیاستولیک در گروه های سنی ۹ و ۱۰ و ۱۱ سال رابطه معنی داری را با شاخص توده بدنی نشان داد (P<۰.۰۰۰۱).نتیجه گیری: با در نظر گرفتن اثرات متقابل چاقی و پرفشاری خون توصیه می شود به برنامه های تغذیه ای و بهداشت سلامت کودکان توجه بیشتری شود و طرح هایی برای اسکرینینگ چاقی در مدارس انجام شود تا با تشخیص و درمان به موقع آن جلوی بروز پرفشاری خون گرفته شود.
غلامرضا فعال، زهرا کیامنش، بیتا بیجاری،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف:آنچه که در محیط کاری آینده پزشکان عمومی به‌طور عمده مطرح می‌باشد، مدیریت بیماران سرپایی در درمانگاه است. این مطالعه به‌منظور بررسی نگرش کارورزان و فارغ‌التحصیلان نسبت به نحوه آموزش بخش اطفال در مورد بیماری‌های سرپایی کودکان انجام شد.

روش تحقیق:در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۴۰ دانشجوی پزشکی مقطع کارورزی و ۲۰ پزشک فارغ‌التحصیل در سال ۱۳۹۲، به‌عنوان نمونه انتخاب شدند و نگرش آنها نسبت به کیفیّت و کارآیی آموزش بخش اطفال سنجیده شد. ابزار مطالعه، پرسشنامه محقق‌ساخته بود که براساس مقیاس لیکرت امتیازدهی گردید. در این مطالعه، میانگین نمره نگرش در سه حیطه تشخیص، درمان و نسخه‌نویسی برای چهار گروه اصلی بیماران سرپایی شامل: بیماری‌های میکروبی، انگلی، نوزادان و کمبودهای تغذیه‌ای محاسبه شد. داده‌ها پس از ورود به نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش ۵/۱۱) با کمک آزمون آماریIndependent t-Testدر سطح معنی‌داری ۰۵/۰=α تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها:میانگین نمره نگرش فارغ‌التحصیلان در حیطه‌های تشخیص، درمان و نسخه‌نویسی به‌ترتیب: ۲۷/۰±۲۰/۳، ۳۰/۰±۲۱/۳ و ۳۷/۰±۰۶/۳ و در کارورزان به‌ترتیب: ۵۸/۰±۴۴/۳، ۵۵/۰±۲۱/۳ و ۵۹/۰±۹۷/۲ به‌دست آمد. بیشترین و کمترین میانگین نمره نگرش در هر سه حیطه تشخیص، درمان و نسخه‌نویسی در هر دو گروه کارورز و فارغ‌التحصیل به‌ترتیب مربوط به بیماری‌های نوزادان و بیماری‌های انگلی بود. میانگین نمره نگرش بین دو گروه در هر سه حیطه مذکور، تفاوت معنی‌داری نداشت.

نتیجه‌گیری:نمره خودارزیابی نگرش کارورزان از بیماری‌های سرپایی کودکان در سطح بالایی نبود و این نمره با افزایش تجربه کاری افزایش نیافت؛ بنابراین بهبود کیفیت آموزش بالینی، راهکار اصلی می‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb