جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مجتبوی

علی‌اکبر حیدری، محمدجواد قبولی، کیارش قزوینی، مریم مجتبوی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: کشت و رنگ‌آمیزی‌های زیل‌نلسون و فلوئورسنت، روش‌های استاندارد تشخیص سل هستند. وقت‌گیر بودن و گاه دقت پایین آنها مطرح‌کننده نیاز به روش‌های تشخیصی سریع‌تر و دقیق‌تر می‌باشد؛ روش‌هایی که بتوانند در موارد عدم دسترسی به نمونه مناسب جهت اسمیر و کشت، جایگزین اقدامات تهاجمی گردند و علاوه بر آسان و سریع‌بودن، دقت تشخیصی قابل قبول داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی ارزش تشخیصی PCR خون در سل ریوی می‌باشد. روش تحقیق: این مطالعه روایی یک روش تشخیصی، بر روی ۶۴ بیمار مبتلا به سل ریوی اثبات شده (بر اساس معیارهای پروتکل ملی سل) و ۲۸ فرد کاملاً سالم انجام گرفت. از تمام این افراد ۵/۴ میلی‌لیتر خون تهیه و با ۵/۰ میلی‌لیتر EDTA مخلوط گردید. آزمایش PCR پس از DNA Extraction با استفاده از پرایمر SI ۶۱۱۰ انجام شد. یافته‌ها: میانگین سنی گروه مورد، ۶/۱۸±۸/۴۹ و در گروه شاهد ۵/۱۸±۲/۴۸ بود و از این افراد به ترتیب ۴/۴۸% در گروه مورد و ۲۵% در گروه شاهد مرد بودند.PCR خون در ۲۳ بیمار مبتلا به سل ریوی، مثبت گزارش شد؛ اما هیچکدام از افراد گروه شاهد، PCR مثبت نداشتند که حساسیت ۷/۳۵% و ویژگی ۱۰۰% برای این آزمایش محاسبه می‌گردد. نتیجه‌گیری: با در نظر گرفتن ویژگی ۱۰۰% PCR (علی‌رغم حساسیت کم)، در شرایطی که دسترسی به یک نمونه مناسب وجود ندارد، PCR مثبت خون نیاز به انجام اقدامات تهاجمی را برطرف می‌کند و با قطعی‌شدن سریع تشخیص و درمان زودرس، بیمار نجات می‌یابد.


خشایار وجدانی طلب، مینا سعیدی، محمدعلی فرامرزی، سمیه مجتبوی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

نانوفلاورهای هیبریدی آلی-غیرآلی با شکل فضایی شبه گُل، نانوساختارهای جدیدی هستند که از دو جزء آلی و غیرآلی تشکیل می­‌شوند. به‌طورکلی، جزء آلی نانوفلاورهای هیبریدی عموماً از پروتئین­‌ها، DNA، RNA، عصاره­‌ها و متابولیت­ های گیاهی و پلیمرهای طبیعی و جزء غیرآلی از فسفات فلزات مختلف از قبیل مس، کلسیم، منگنز، آهن، روی، کبالت، کادمیم، آلومینیوم، نقره، طلا و غیره می­‌باشد. تاکنون ۵ روش حائز توجه برای تهیه آن­‌ها شامل مینرالیزاسیون زیستی، سونیکاسیون سریع، روش دومرحله‌­ای، تنش بُرشی و روش تغلیظ ­کردن معرفی شده‌ ­است. این نانوساختارها به کاربردهای نویدبخش متعددی در حیطه­‌هایی از قبیل تثبیت آنزیم­‌ها و مولکول­‌های زیستی، کاتالیز زیستی واکنش‌­های شیمیایی، زیست پالایی، حسگرهای زیستی الکتروشیمیایی، حامل­‌های دارو و ژن، تشخیص بیماری­‌های مختلف، نورگرمادرمانی و غیره دست­ یافته ­اند و در یک دهه اخیر تحقیقات زیادی پیرامون آن­‌ها انجام‌­گرفته است.
پایگاه‌های اطلاعاتی شاملGoogle Scholar ،Scopus ،ScienceDirect  و  Springerبا استفاده از واژه‌های کلیدی نانوساختار هیبریدی، نانوفلاور، علوم زیستی و کاتالیزور زیستی برای یافتن مقالات مرتبط مورد جستجو قرار گرفت.
مطالعه این نانوکریستال­‌های هیبریدی آلی-غیرآلی ممکن است به ایجاد راه‌حل‌های خلاقانه جدیدی در زمینه‌­های به‌کارگیری مؤثر سیستم‌­های آنزیمی، توسعه سریع نانوموادزیستی و صنایع بیوتکنولوژی منجرشود. مقاله مروری حاضر، انواع مختلف نانوفلاورهای هیبریدی، روش‌­های ساخت، ویژگی­‌های ساختاری و همچنین کاربردهای آن­‌ها در علوم زیستی مورد بررسی قرار داده­ است.

 * مسئول مکاتبات: سمیه مجتبوی
پست الکترونیکی: smojtabavi@sina.tums.ac.ir

View ORCID iD Profile

You can also search for this author in:  PubMed     ResearchGate   Scopus    Google Scholar    Google Scholar Profile



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb