جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای فرخی

کیهان قطره سامانی، فرشاد روغنی، عفت فرخی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: بیماری‏های قلبی، ‏عروقی و بویژه بیماری عروق کرونر، یکی از علل مهم مرگ و میر در کشورهای توسعه‏یافته می‏باشد. مطالعات نشان می‏دهد میزان غلظت هموسیستئین تام پلاسما با افزایش خطر بیماری عروق کرونر در ارتباط است و به احتمال زیاد یک ارتباط علت و معلول بین این دو وجود دارد؛ کاهش غلظت هموسیستئین تام، شیوع بیماری عروق کرونر را کاهش می‌دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط میزان هموسیستئین تام پلاسما با بیماری عروق کرونر و همچنین ارتباط آن با سایر عوامل خطر بیماری‏های قلبی،‏عروقی از جمله لیپوپروتئین با چگالی پایین اکسیدشده (ox-LDL) انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۲۶۰ نفر از افرادی که نیاز به آنژیوگرافی داشتند، وارد مطالعه شدند. گروه مورد شامل ۱۳۰ نفر با گرفتگی حداقل یک رگ بالای ۵۰% و گروه شاهد، ۱۳۰ نفر بدون گرفتگی عروق کرونر در آنژیوگرافی بودند. میزان هموسیستئین تام، کلسترول، تری‏گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) ، زیر واحدهای HDL ، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و ox-LDL اندازه‏گیری گردید. داده‏ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS و آزمون‌های آماری مناسب ، در سطح معنی‏داری ۰۵/۰>P تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: میزان هموسیستئین تام در بیماران عروق کرونر (۲۰/۸±۲۵/۱۹ µmol/L) به طور معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد (۱۷/۴±۸/۱۴ µmol/L) بود؛ همچنین در بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر، ارتباط مثبت معنی‌داری بین افزایش سطح هموسیستئین تام و سطح ox-LDL پلاسما مشاهده شد (۰۰۱/۰>P). با وجود کاهش HDL۲ در بیماران مبتلا به تنگی عروق نسبت به گروه شاهد، ارتباط قابل توجهی بین افزایش سطح هموسیستئین و کاهش HDL۲ در این مطالعه دیده نشد .

نتیجه‌گیری: در کنار سایر اثرات شناخته‌شده، هموسیستئین با افزایش سطح پلاسمایی ox-LDL نیز می‏تواند به عنوان عامل افزایش خطر بیماری قلبی، عروقی مطرح شود.
آزاده اسکندری، رضا حیدری، فرح فرخی، زهرا سلیمی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد ناشی از آن به عنوان یک عامل مهم در پاتوژنی ناشی از دیابت شناخته می‌شود. در این مطالعه تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ بر نفروپاتی ناشی از دیابت و پراکسیداسیون لیپیدها در پلاسما بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۳۰ رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در ۵ گروه ۶تایی قرار گرفتند. به رت‌های گروه کنترل سرم فیزیولوژی تزریق شد. رت‌های گروه دوم، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسینSTZ) ) با دوز mg/kg,ip۷۰ دیابتی شدند. به رت‌های دیابتی گروه سوم، چهارم و پنجم، عصاره آبی ریزوم مرغ به ترتیب با دوزهای ۵۰، ۲۵۰ و mg/kg ۵۰۰ به مدت ۴ هفته خورانده شد. بعد از پایان دوره تیمار، از قلب رت‌ها خون‌گیری به عمل آمد و بعد از بازکردن حفره شکم، کلیه‌ها برداشته شد و در محلول فرمالین ۱۰٪ قرار گرفت. میزان مالون‌دی‌آلدئید MDA)) پلاسما به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها مورد سنجش قرار گرفت. نمونه‌های کلیوی نیز بعد از برش‌گیری و رنگ‌آمیزی، از نظر تغییرات ساختمانی بررسی شدند. یافته‌ها: سطح MDA پلاسما در رت‌های دیابتی درمان شده با عصاره در دوز mg/kg۵۰۰ کاهش معنی‌داری نسبت به گروه دیابتی کنترل نشان داد (۰۱/۰=P). در کلیه موش‌های دیابتی گروه کنترل تحلیل گلومرولی، اتساع فضای ادراری و تغییرات هیالینه‌ شدن جدار عروق مشاهده شد. این تغییرات در رت‌های تحت تیمار با عصاره تخفیف نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ریزوم مرغ سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما و تخفیف آثار بافتی نفروپاتی دیابتی می‌شود.
سیده زهرا امامی رضوی، مریم حسینی، راضیه فرخی، شهربانو کاظمی، محدثه آزادواری،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

دردهای گردنی یکی از مشکلات شایع ستون فقرات می‌باشد که ممکن است علل مختلفی داشته باشند. هدف از انجام این ﺑﺮرﺳﯽ ﻓﺮاواﻧﯽ درﮔﯿﺮی اﻟﮑﺘﺮودیﺎﮔﻨﻮﺳﺘﯿﮏ ریﺸﻪ‌ﻫﺎی ﻋﺼﺒﯽ ﮔﺮدﻧﯽ در ﻧﻮار ﻋﺼﺐ-ﻋﻀﻠﻪ در ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺎ ﻋﻼﺋﻢ درد رادیﮑﻮﻟﺮ ارﺟﺎع ﺷﺪه ﺑﻪ ﮐﻠﯿﻨﯿﮏ ﻃﺐ ﻓﯿﺰیﮑﯽ و ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن اﻣﺎم ﺧﻤﯿﻨﯽ بوده است. در ایﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻘﻄﻌﯽ، ۱۲۰ ﻧﻔﺮ از ﻣﺮاﺟﻌﯿﻦ به درمانگاه ﻃﺐ ﻓﯿﺰیﮑﯽ و ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن اﻣﺎم ﺧﻤﯿﻨﯽ ﺗﻬﺮان در ﺳﺎل ۹۹-۱۳۹۸ که ﺑﺎ ﺷﮑﺎیﺖ درد رادیﮑﻮﻟﺮ ﮔﺮدن و اﻧﺪام ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ یﮏ ﻃﺮﻓﻪ یﺎ دو ﻃﺮﻓﻪ که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب شد اند. از مجموع ۱۲۰ بیمار مورد مطالعه، در نهایت ۲۱ بیمار  (۵/۱۷%)درگیری ریشه‌های عصب گردنی داشتند که از این تعداد ۱۴ نفر زن (۷/۱۳% بیماران) و ۷ نفر مرد (۸/۳۸% بیماران) بودند. بیشترین شیوع مربوط به ریشه گردنی (۱/۳۷%) و کمترین شیوع مربوط به ریشه گردنی (۴/۱۱%)  و (۲/۴%) بود. ۴ بیمار (۱۹% بیماران) فقط درگیری ریشه‌های گردنی سمت چپ و ۳ بیمار (۲/۱۴% بیماران) فقط درگیری ریشه‌های گردنی سمت راست و ۱۴ بیمار (۶/۶۶% بیماران) درگیری دو طرفه ریشه‌های گردنی داشتند. شایع‌ترین یافته نورولوژیک همراه با رادیکولوپاتی گردنی CTS با شیوع حدود ۵۲% بود (۴/۱۱%).
بر اساس یافته‌ها و نتایج به‌دست آمده بیشتر بیمارانی که ﺑﺎ ﺷﮑﺎیﺖ درد رادیﮑﻮﻟﺮ ﮔﺮدن و اﻧﺪام ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ جهت بررسی درگیری ریشه‌های گردنی ارجاع می شوند، اغلب رادیکولوپاتی گردنی ندارند که اهمیت استفاده صحیح و به‌موقع از تست‌های الکترودیاگنوستیک جهت کشف آسیب ریشه‌های عصبی و معاینات دقیق جهت یافتن اختلالات همراه با رادیکولوپاتی را نشان می‌دهد.

سحر مصلح قهفرخی، عبدالرسول نامجو،
دوره ۳۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده

زمینه و هدف: استات سرب دارای اثرات سیتوتوکسیک بر بافت بیضه است که می‌تواند سبب ناباروری در حیوانات آزمایشگاهی و انسان شود. پژوهش حاضر با هدف تأثیر عصاره برزک و اسیداسکوربیک بر شاخص‌های باروری و تغییرات هیستوپاتولوژی بیضه در موش‌های صحرایی نر انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی۳۰ سر موش نر ویستار انجام گرفت. موش‌های صحرایی به‌طور تصادفی به ۵ گروه ۶ تایی به‌ترتیب شامل گروه کنترل، دریافت کننده استات سرب، دریافت کننده استات سرب و عصاره هیدروالکلی برزک، دریافت کننده استات سرب و ویتامین C و دریافت کننده استات سرب ، برزک و ویتامین C تقسیم شدند. سرب به مقدار ۵۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم، ویتامین C و برزک هرکدام به مقدار ۳۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی به مدت ۳۵ روز به روش گاواژ داده شد. نمونه‌های خون از قلب و بافت بیضه به روش روتین اخذ شد.
یافته‌ها: مواجهه با استات سرب سبب به‌هم ریختگی در ساختار مورفولوژیک لوله‌های اسپرم‌ساز از جمله رده‌های سلولی اسپرم‌ساز نسبت به گروه کنترل گردید. درصد نقص سر و دم در گروه‌های تیمار نسبت به گروه کنترل دارای اختلاف معناداری شد. همچنین تحرک اسپرم و حرکت پیش‌رونده در گروه‌های تیمار نسبت به گروه کنترل کاهش معنادار را نشان داد (۰۱/۰>P).  همچنین استات سرب باعث افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش ظرفیت آنتی‌اکسیدان سرم در تمام گروه‌ها نسبت به گروه کنترل شد (۰۱/۰>P).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد استفاده از ویتامین C و عصاره هیدروالکلی برزک در پیشگیری از تغییرات هیستوپاتولوژیک بافت بیضه موش‌های تحت مواجهه با استات سرب، مؤثر نبود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb