زمینه و هدف: چای سبز خواص ضدّ اکسیدانی و ضدّ التهابی متعددی دارد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر عصاره الکلی چای سبز بر روی ترمیم زخمهای جراحی و سوختگی انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۳۴ سر موش صحرایی نژاد ویستار جنس مذکر، به دو گروه زخم جراحی (۴ سانتیمتر) و زخم سوختگی (۸/۲ سانتیمتر) تقسیم شدند. در هر گروه، ۶ سر موش با پمادی از وازلین حاوی ۰۶/۰% عصاره چای سبز (گروههای ۱ A و ۲ A)،ـ ۶ سر با وازلین بدون عصاره چای سبز (گروههای ۱ B و ۲ B) و ۵ سر با نرمالسالین (گروههای ۱ C و ۲ C) طیّ ۲۱ روز تیمار شدند. طول و مساحت زخمها از روز دوم تا بیستویکم به صورت یک روز در میان با کولیس اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش ۱۶) در سطح معنیداری ۰۵/۰>P تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین زمان بهبودی زخم جراحی در گروه پماد حاوی عصاره و بدون عصاره، به ترتیب ۹۴/۱±۶۶/۱۴ و ۳۷/۰±۶۶/۲۰ روز (۰۱۸/۰=P) و در زخم سوختگی به ترتیب ۶۲/۰±۱۸ و ۳۸/۰±۳۳/۲۰ روز (۰۲۳/۰=P) به دست آمد. کاهش طول زخم جراحی در دو هفته اول (۰۴۳/۰=P) و کاهش مساحت زخم سوختگی در هفته سوم (۰۱۳/۰=P) در گروه تحت درمان با چای سبز به طور معنیداری بیشتر بود.
نتیجهگیری: عصاره چای سبز با کاهش قابل توجه زمان ترمیم زخمهای جراحی و سوختگی در این مطالعه، میتواند به عنوان مادّهای مؤثر در درمان زخمهای جراحی و سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.