جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای صارمی

زینب صارمی، تهمینه توکلی، احمدرضا سبزاری،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

ترومبوز ورید ژوگولر داخلی، یک بیماری عروقی بسیار نادر است که معمولاً به‌دلیل ضربه، بیماری‌های عفونی یا ترومبوز ورید مرکزی رخ می‌دهد. همراهی با برخی بدخیمی‌ها یک تظاهر غیرشایع از ترومبوز ورید ژوگولر داخلی است.

بیمار معرفی شده خانم ۴۹ ساله‌ای می‌باشد که با شکایت تورّم دردناک در سمت راست گردن مراجعه کرد. در معاینه بالینی، یک توده بدون حرکت دردناک در سمت راست گردن لمس شد. در سونوگرافی داپلر گردن، ترومبوز ورید ژوگولر داخلی راست گزارش شد. بررسی‌های اولیه برای یافتن علت ترومبوز منفی بود. در طی مدت بستری، بیمار تحت درمان با آنتی‌بیوتیک وریدی و هپارین تزریقی قرار گرفت. بعد از یک هفته، درد و تورّم گردن بیمار کاهش یافت. شش ماه بعد، بیمار با استفراغ مکرّر و درد سردل مراجعه کرد که در آندوسکوپی فوقانی انجام‌شده، توده در معده رؤیت شد و در آسیب‌شناسی مطابق با آدنوکارسینوم معده بود.

همراهی ترومبوز ورید ژوگولر داخلی با برخی بدخیمی‌ها از جمله ریه و لنفوم گزارش شده است. این ترومبوز می‌تواند اولین تظاهر یک بدخیمی باشد. تشخیص ترومبوز منفرد ورید ژوگولر در بیماران با درد گردن، بایستی مدّ نظر قرار گیرد و در این بیماران پیگیری طولانی‌مدت به‌دلیل همراهی با بدخیمی‌ها لازم است.


زینب صارمی، طاهره فخاریان،
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

بیماری سلیاک از شایع ترین بیماری های خود ایمن می باشد که شیوع آن ۰/۵ تا ۱ درصد کل جامعه است. در سال‌های اخیر تشخیص بیماری بیش از گذشته شده ولی به نظر می رسد همچنان موارد زیادی از بیماری دیر تشخیص داده می‌شود. هر چند تظاهرات روماتولوژیک بیماری سلیاک شیوع کمی ندارد ولی اغلب نادیده گرفته می‌شود.
بیمار معرفی شده خانم ۳۰ ساله ای با تورم مفاصل انگشتان دست و زانو به کلینیک روماتولوژی بیمارستان ولیعصر بیرجند مراجعه کرده بود. از ۲ سال قبل علیرغم درمان با داروهای کورتیکواستروئید و ضد روماتیسمی تعدیل کننده سیستم ایمنی همچنان دچار التهاب مهاجر مفاصل می‌شد. تست های سرولوژی بیماری سلیاک برای بیمار انجام شد و تحت آندوسکوپی و بیوپسی دوازدهه قرار گرفت. تشخیص بیماری سلیاک برای وی تأیید و با رژیم غذایی فاقد گلوتن، علائم مفصلی به میزان قابل توجهی بهبود یافت.
تظاهرات روماتولوژیک بیماری سلیاک می‌تواند علائم اولیه بیماری باشد و با رژیم فاقد گلوتن تجویز شده برای این بیماران تا حدود زیادی علائم برطرف خواهد شد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb