جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شافعی

لیلا طالب‌زاده شوشتری، هادی پورشافعی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: امروزه بررسی ارتباط معنویّت با سلامت عمومی مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، ارزیابی رابطه معنا در زندگی با سلامت عمومی بر اساس نظریه معنادرمانی Frankle بود.

  روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، از میان ۴۰۴ نفر از کارکنان دانشگاه بیرجند، ۲۴۰ نفر به روش نمونه‏گیری خوشه‏ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه‏های هدف در زندگی (PIL) و سلامت عمومی (GHQ) بود. داده‌ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS (ویرایش ۱۱) و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و ANOVA، در سطح معنی‏داری ۰۵/۰>P تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: میانگین نمره هدف در زندگی و سلامت عمومی به ترتیب ۹۴/۱۰±۱۳/۷۸ و ۵۹/۹±۸۸/۴۵ بود. ارتباط معنی‏داری بین نمره هدف در زندگی با سلامت عمومی و مؤلفه‌های آن شامل علائم جسمانی، علائم اضطرابی و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی مشاهده شد (۰۰۱/۰>P). بیشترین ضریب همبستگی میان هدف در زندگی با علائم افسردگی (۵۳/۰=r) مشاهده شد. بین نمره هدف در زندگی با جنسیت، میزان تحصیلات، سن، وضعیت تأهل و نوع استخدام کارکنان رابطه معنی‏داری وجود نداشت.

  نتیجه‌گیری: داشتن هدف در زندگی تضمین‌کننده سلامت عمومی افراد و کارکرد سالم جامعه می‏باشد. وجود بیشترین رابطه بین هدف در زندگی با کاهش علائم افسردگی، اهمیت نیاز به هدف را تأکید می‌نماید و از عواملی مانند جنسیت، میزان تحصیلات، سن، وضعیت تأهل و یا نوع استخدام، تأثیر نمی‏پذیرد.


هادی پورشافعی، خیرالنسا رمضان زاده،
دوره ۲۵، شماره ۰ - ( ویژه نامه آموزش پزشکی ۱۳۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: آموزش‌عالی به‌عنوان یک نظام ‌حرفه‌ای، نقش عمده‌ای در آموزش و انتقال ارزش‌های اخلاقی دارد و این انتقال به‌واسطه اساتید مجرب صورت ‌می‏گیرد. این مطالعه با هدف تعیین اختلاف وضعیت موجود و مطلوب رعایت اخلاق ‌حرفه‌ای در آموزش توسط اساتید، از نظر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ انجام‌ گرفت.
روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، ۳۰۲ نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی‌بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵، به‌روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای بر اساس رشته تحصیلی  و جنسیت انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق‌ساخته شامل ۶۹ سؤال (۴مؤلّفه ‌اصلی و ۱۷مؤلّفه‌ فرعی) در طیف لیکرت بود. روایی پرسشنامه بر اساس نظر متخصصان ۰/۸۵ و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ ۰/۷۸ تایید گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۹) و با کمک آزمون‌های ANOVA، t زوجی و t در دو نمونه مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین نمره وضعیت مطلوب رعایت اخلاق ‌حرفه‌ای اساتید از دیدگاه دانشجویان ۰/۷۳±۳/۸ و میانگین وضعیت مطلوب رعایت ارزش‌های حرفه‌ای ۰/۷۷±۴/۷۴ بود. تفاوت معنی‌داری بین میانگین وضعیت موجود اخلاق ‌حرفه‌ای در کلیه مؤلّفه‌های آن با وضعیت مطلوب مشاهده شد (۰/۰۵P<).
نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب رعایت اخلاق ‌حرفه‌ای در آموزش در کلیه مؤلّفه‌ها، فاصله معنی‌داری وجود دارد؛ بنابراین لازم است در خصوص آموزش اخلاق‌ حرفه‌ای به اساتید و فرهنگ‌سازی در این زمینه، اقدام لازم صورت ‌پذیرد.
 

ژیوار شافعی، سعید عباسی ملکی، فیروز قادری پاکدل،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: در طبّ سنتی، از بنفشه معطر به‌عنوان ضدّ التهاب، خواب‌آور، آرام‌بخش، آنتی‌اکسیدان، ضدّ اضطراب و درمان‌کننده اختلالات عصبی-روانی استفاده می‌شود؛ از این رو، در این مطالعه اثر حاد ضدّ افسردگی عصاره هیدرو الکلی بنفشه معطر در موش سوری بررسی شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۱۱۴سر موش سوری نر نژاد آلبینو، به‌شکل تصادفی به گروه‌های دریافت‌کننده نرمال‌سالین (کنترل)(ml/kg, i.p۱۰)، فلوکستین (ml/kg, i.p۲۰)، ایمیپرامین (ml/kg, i.p۳۰) و عصاره بنفشه معطر (۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ml/kg, i.p ۴۰۰) تقسیم شدند. سنجش میزان افسردگی با آزمون‌های رفتاری شنای اجباری (Forced swimming test)، معلّق‌ماندن دم (Tail suspension test) و جعبه باز (Open field test) انجام گرفت.
یافته‌ها: بنفشه معطر (mg/kg ۱۰۰ تا ۴۰۰) سبب کاهش مدّت‌زمان بی‌حرکتی (به‌ترتیب برابر با ۰/۰۱P< و ۰/۰۰۱P<) در هر دو آزمون شنای اجباری و آزمون معلق‌ماندن دم شد. عصاره این گیاه، زمان شناکردن را (به‌ترتیب ۰/۰۱P< و ۰/۰۰۱P<) بدون تغییر معنی‌دار در زمان صعودکردن (۰/۰۵P>) افزایش داد. در آزمون جعبه باز، دوزهای mg/kg۲۰۰ و mg/kg۴۰۰ بنفشه معطر سبب کاهش تعداد عبور از مربع و روی دو پا ایستادن (به‌ترتیب ۰/۰۵P< و ۰/۰۱P<) شد.
نتیجه‌گیری: احتمالاً دوزهای حاد بنفشه معطر، شبیه فلوکستین سبب بروز اثرات ضدّ افسردگی می‌شود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb