جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای زندی

دنیا فرخ، بهروز زندی، جهان بخش هاشمی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۵ )
چکیده

تشکیل هماتوم در پستان پس از ضربه، عمل جراحی و بیوپسی شایع است. در برخی موارد هیچ سابقه ای از ضربه در شرح حال بیمار دیده نمی شود و هماتوم می تواند در بیماران مبتلا به بیماریهای خونی یا اختلالات انعقادی نیز ایجاد شود. هماتوم پستان ممکن است در ماموگرافی به صورت دانسیته با حدود نامشخص و یا به شکل توده ای با نمای خاردار (Spiculated) و شبیه به کارسینوم تظاهر نماید. در این گزارش خانمی ۴۸ ساله که به علت وجود توده قابل لمس و بدون درد در پستان راست، مراجعه کرده بود، معرفی می شود. ماموگرافی در این بیمار، نشان دهنده ضایعه ای با حدود نامنظم و خاردار به قطر ۲۵ میلیمتر، بدون میکرو کلسیفیکاسیون در ربع فوقانی داخلی پستان بود که به نظر می رسید مربوط به تومور بدخیم پستان باشد. اولتراسونوگرافی یک توده هیپواکوئیک با اکوژنیستیه غیریکنواخت و دارای حدود نامنظم را نشان داد. عمل جراحی و حذف کانونی ضایعه، وجود هماتوم در پستان راست را مشخص نمود و هیچ گونه علایمی از بدخیمی مشاهده نگردید. در تشخیص افتراقی توده های پستانی، صرف نظر از وجود سابقه ضربه قبلی و یا عمل جراحی و اختلالات خونی، احتمال هماتوم پستان را باید در نظر داشت. در برخی موارد عارضه دیررس هماتوم ممکن است در ماموگرافی به شکل توده ای با نمای خاردار و شبیه به کارسینوم مشاهده شود.
مهیار محمدی فرد، حمیدرضا مشرقی‌مقدم، علیرضا میرغلامی، قدرت‌الله ناصح، غلامرضا شریف‌زاده، سید محمود حسینی، محبوبه زنگویی، سید حسن گلبویی موسوی، آتنا آقاکشمیری، زهرا زندی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ویژه نامه قلب و عروق ۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: نارسایی قلبی، یک مشکل در حال گسترش در سراسر جهان است که بیش از ۲۰ میلیون نفر را گرفتار کرده و شیوع آن رو به افزایش است. استاندارد طلایی تشخیص نارسایی قلبی، اکوکاردیوگرافی است و در بیمارانی که به اورژانس مراجعه می‌کنند، تهیه رادیوگرافی قفسه صدری، جزء اولین اقدامات تشخیصی می‌باشد. در این مطالعه، در صدد تعیین دقت تشخیصی رادیوگرافی قفسه صدری در تشخیص نارسایی قلبی، در بیماران مبتلا به دیسپنه مراجعه‌کننده به اورژانس برآمدیم. روش تحقیق: در این مطالعه، ۱۲۵ بیمار مبتلا به دیسپنه که به اورژانس مراجعه کرده بودند، به عنوان نمونه انتخاب شدند و رادیوگرافی قفسه صدری (CXR) و اکوکاردیوگرافی برای آنها انجام شد. CXR از نظر دارابودن مارکرهای رادیوگرافیک نارسایی قلبی شامل: Right descending pulmonary artery، CTR، Azygos vein width، Hilus change، Septal line،Peribronchial cuffing، Lung opacities، Vascular pedicle width، Carina angle، Artery width، پلورال افیوژن راست و چپ و توزیع عروق خونی توسط یک رادیولوژسیت که از تشخیص اکوکاردیوگرافی اطلاعی نداشت، گزارش شد. حساسیت هر یک از این مارکرها تعیین شد و در نهایت مارکر تشخیصی جدیدی، از تلفیق ۳ مارکر که بالاترین حساسیت را داشتند، برای تشخیص نارسایی قلبی ایجاد شد. یافته‌ها: در این مطالعه، بیشترین حساسیت تشخیصی را Carina angle و کمترین حساسیت تشخیصی را Azygos vein width به ترتیب با میزان ۵/۸۶% و ۱۳% داشتند. در این مطالعه، مارکر تشخیصی جدیدی از تلفیق سه مارکر CTR، Hilus change و Carina angle که دارای بالاترین حساسیت بودند به دست آمد. این مارکر تشخیصی جدید، دارای حساسیت ۵/۷۸% و ویژگی ۲/۵۲% می‌باشد. نتیجه‌گیری: بر اساس مطالعه انجام‌شده، می‌توان چنین نتیجه گرفت که رادیوگرافی قفسه صدری، در تشخیص نارسایی قلبی به عنوان علت دیسپنه در بیماران مراجعه‌کننده به اورژانس، مفید خواهد بود.
نسرین زندی دشت بیاض، درمحمد کردی تمندانی، محسن ناصری، غلامرضا عنانی سراب،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: بتا تالاسمی ازجمله مهمترین اختلالات تک‌ژنی در سراسر جهان به‌شمار می‌آید. تاکنون حدود ۶۰ نوع جهش در بیماران ایران گزارش شده است. مقایسه بین استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد که پراکندگی جهش‌ها به‌طور قابل ملاحظه‌ای در نوع و فراوانی متفاوت‌ است. این مطالعه با هدف بررسی مولکولی جهش‌های شایع در ناقلین بتاتالاسمی در شهرستان بیرجند و روستای امیرآباد در حومه بیرجند انجام شد.

روش تحقیق: در این مطالعۀ توصیفی، ۳۴ نفر ناقل تالاسمی (۱۵ مؤنث و ۱۹مذکر) که در طرح غربالگری ازدواج در مرکز بهداشتی شهرستان بیرجند شناسایی شده بودند، بررسی شدند. پس از اخذ رضایت کتبی و تکمیل پرسشنامه، از هر یک از افراد، ۲ سی‌سی نمونه خون وریدی همراه با ماده ضد انعقاد  EDTAجمع‌آوری شد. برای استخراج DNA از روش Salting out و برای تعیین جهش‌ها از روش Arms-PCR استفاده شد. در نهایت داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۹) و با کمک آزمون Fisher، در سطح معنی‌داری ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از بررسی پنج جهش شایع بر روی ۶۸ کروموزم نشان داد که جهشIVS I-۵  با فراوانی ۱/۴۷ درصد دارای بیشترین فراوانی بود و فراوانی هر یک از جهش‌های Codon۴۴، ،Fr ۸/۹، IVS II-I و Codon ۳۷/۳۸/۳۹ به‌ترتیب: ۶/۱۷،۸/۸، ۹/۵ و ۹/۵ درصد به‌دست آمد. همچنین۷/۱۴درصد از سایر جهش‌ها بودند که در این مطالعه تعیین نشدند.

نتیجه‌گیری: الگوی جهش‌های به‌دست آمده در بیرجند، اختلاف بارزی با شمال و غرب ایران دارد. زیاد بودن موارد ازدواج‌های فامیلی، حاکی از ظرفیت بالقوّه منطقه به لحاظ افزایش آمار مبتلایان به تالاسمی است.


فرزاد زندیان، حسین سازگار،
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: ژن FoxO۱ تنظیم‌کننده مهم متابولیسم سلولی در بافت قلب به شمار می ­آید. لذا هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره گیاه کرفس کوهی و ورزش بر بیان ژن FoxO۱ در بافت عروقی می­باشد.
روش تحقیق: در تحقیق حاضر ۳۰ سر موش صحرایی نر بالغ با وزن ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم از نژاد ویستار انتخاب شدند و به پنج گروه کنترل، کنترل منفی، یک گروه موش­ های چاق همراه با تمرینات ورزشی (که در ۶ هفته چاق شدند و ۵ روز در هفته و به مدت یک ساعت تمرین داده شدند و به مدت ۶ هفته عصاره داده شد) و دو گروه تیمار با دوز ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم عصاره کرفس تقسیم شدند. تست­ های مولکولی بر روی بافت قلب ۳۰ سر موش با کمک تکنیک Real Time RT PCR انجام شد. در نهایت از نرم­ افزار SPSS و آزمون ANOVA برای مقایسه داده‌ها انجام شد. سطح معنی­ داری ۰/۰۵>P در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: عصاره کرفس کوهی با دوز ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم باعث کاهش چشمگیر بیان ژن FoxO۱ به ترتیب (۰/۱۴ ± ۰/۶۱) و (۰/۲۵ ± ۰/۷۰) نسبت به گروه چاق شد (۰/۰۵>P). همچنین در گروه تمرینات ورزشی نیز بیان ژن FoxO۱ کاهش معنی‌داری نسبت به گروه چاق داشت (۰/۱۳ ± ۰/۵۴). از سوی دیگر نتایج تست­ های بیوشیمیایی، کاهش فاکتورهای کلسترول، قند، LDL و تری­گلیسرید را در بافت قلب موش ­های چاق در رت­ های تیمار شده با دوز ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم کرفس را نشان داد (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: تمرینات ورزشی و همچنین عصاره کرفس می­توانند باعث کاهش بیان ژن FoxO۱ شود و در صورت تأیید در مطالعات بیشتر می­ تواند به عنوان یک هدف درمانی در بیماری قلبی مطرح باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb