جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دوستی

مریم قربانی، عباس دوستی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: هلیکوباکتر پیلوری به‌عنوان یکی از عوامل زخم معده و ایجادکننده سرطان معده قادر است با دارابودن آنزیم اوره‌آز، در محیط اسیدی معده سال‌ها زندگی کند. این آنزیم به‌منظور فعالیت کاتالیتیکی خود، بهNi۲+  و گروهی از پروتئین‌های کمکی از جمله ureE نیازمند است. اوره‌آز نه‌تنها فاکتوری لازم برای کلنیزه‌شدن هلیکوباکتر پیلوری است، بلکه با مکانیزم‌های مختلفی باعث بیماری‌زایی می‌شود. با توجه به شیوع بالای این باکتری، یافتن راهی برای پیشگیری از وقوع عفونت ضروری به نظر می‌رسد. هدف از این مطالعه، همسانه‌سازی ژن ureE هلیکوباکتر پیلوری در ناقل بیانی pIRES۲-DSRed به‌منظور ایجاد واکسن ژنی بود.

روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ابتدا قطعه ژن ureE به روش PCR تکثیر گردید و با کلون‌سازی T/A درون وکتور pTZ کلون شد. ساب‌کلونینگ این ژن در وکتور pIRES۲-DSRed با استفاده از آنزیم -لیگاز انجام شد و در باکتری E. coli سویه Tpo۱۰F ترانسفرم و تکثیر شد. سازواره حاصل که کاندیدای واکسن ژنی است، برای بررسی بیان ژن در سیستم یوکاریوتی، به روش الکتروپوریشن به سلول‌های CHO منتقل گردید. بررسی بیان ژن ureE در سلول‌های جانوری با SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: همسانه‌سازی ژن ureE در دو وکتور تکثیری pTZ و بیانی pIRES۲-DSRed، با روش‌های PCR، هضم آنزیمی و تعیین توالی تأیید شد. نتایج SDS-PAGE مؤیّد بیان موفقیت‌آمیز ژن ureE در سیستم یوکاریوتی سلول‌های CHO بود.

نتیجه‌گیری: سازواره ژنی نوترکیب pIRES۲-DSRed-ureE قادر به تولید موفق پلی‌پپتید حاصل از بیان ژن ureE هلیکوباکتر پیلوری در سلول‌های جانوی می‌باشد. با توجه به اینکه محصول پروتئینی ژن ureE یکی از پروتئین‌های مهم باکتری مذکور است، بنابراین می‌توان از سازواره ایجادشده در این مطالعه، به‌عنوان کاندیدای واکسن ژنی بر ضدّ هلیکوباکتر پیلوری در آینده استفاده کرد.


محمدباقر قوامی، بهروز تقی لو، محمدرضا جمع آور، سارا دوستی، جمشید محمدی، زهرا یونسی،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

شناسایی گونه ­­ها و میزبانان گونه­ های مختلف کنه­ های سخت اهمیت زیادی در تدوین برنامه­ های کنترل و پیشگیری بیماری­ های منتقله از کنه دارد. در پژوهش توصیفی– مقطعی حاضر، کنه­ ها به روش خوشه­ ای از گوسفندان، گاوها، بزها و شترهای مناطق مختلف استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۷ جمع‌آوری شد. فون کنه­ ها شناسایی و فراوانی آن‌ها ثبت گردید. جمعا ۹۷۷ عدد کنه جمع‌آوری گردید که شامل سه جنس از جمله: ۱- جنس هیالوما؛ هیالوما درومداری (۴۰/۵%)، هیالوما آناتولیکم (۳۰/۷%)، هیالوما مارژیناتوم (۱۲/۵%)، هیالوما آسیاتیکوم (۶/۸%)، هیالوما شولزه‌ای (۴/۴%)، هیالوما دتریوم (۳/۲%)، هیالوما اسکوپنس (۱/۱%)، ۲- جنس ریپی‌سفالوس؛ رپیی­سفالوس بورسا (۰/۳%)، ریپی سفالوس سنگوینئوس (۰/۲%) و ۳- جنس همافیزیالیس؛ همافیزالیس کانسینا (۰/۲%)، همافیزالیس پونکتتا (۰/۱%) بود. با توجه به وفور بالای کنه ­ها در منطقه و اینکه گونه­ های شناسایی شده در این مطالعه ناقلین بیماری تب خونریزی­دهنده کریمه کونگو می ­باشند و همچنین با توجه به غالب بودن جنس هیالوما و حضور آن در تمام مناطق مورد مطالعه به‌خصوص در فصل بهار و تابستان، سیستم بهداشتی استان باید مراقبت­ های لازم، آموزش و اطلاع‌رسانی در خصوص بیماری کریمه کونگو را در نظر داشته باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb