جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای حمیدی

غلام علی حمیدی، هما مناهجی، محمود سلامی زواره،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده

زمینه و هدف: آسیب به مسیر سیستم عصبی یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده دردهای نوروپاتیک می باشد که با عوارض متعددی نظیر افزایش حساسیت به محرک های دردناک (هایپرآلژزیا) و محرک های غیردردناک (آلودینیا) و درد خودبه خودی همراه است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی برخی ویژگی های رفتاری و الکتروفیزیولوژیکی مدل درد نوروپاتی SNI (Spared Nerve Injury) انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، از موش های صحرایی نر بالغ نژاد Sprague Dawley در محدوده وزنی ۲۳۰ تا ۲۸۰ گرم استفاده شد. حیوانات بر اساس وزن بدن با استفاده از پنتوباربیتال سدیم با دوز ۵۰ mg/kg به صورت تزریق درون صفاقی بیهوش شدند؛ سپس عمل جراحی به روش SNI بر روی آنها انجام شد. پاسخ رفتاری حیوانات به وسیله آزمون های آلودینیای حرارتی و مکانیکی و هایپرآلژزیای حرارتی و مکانیکی طی روزهای صفر، ۳، ۷، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ پس از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت؛ پاسخ های الکتروفیزیولوژیکی از عصب سیاتیک، دو هفته بعد از عمل جراحی ثبت شد؛ بدین ترتیب که تحریک به بخش پروگزیمال محل اکسوتومی شده و شاخه سورال اعمال گردید و ثبت در محل پروگزیمال گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری Tukey, ANOVA و Kruskal- Walis در سطح معنی داری P<۰,۰۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: پاسخ های رفتاری حیوانات گروه آزمون (SNI) در مقابل گروه شاهد نسبت به تحریکات مکانیکی و حرارتی غیردردناک و آسیب رسان افزایش معنی داری نشان داد (P<۰,۰۱ تا P<۰.۰۵) که به ترتیب نشان دهنده آلودینیا و هایپرآلژزیا می باشد. در بررسی های الکتروفیزیولوژیکی، سرعت هدایت عصب به طور معنی داری در گروه‌ آزمون در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (P<۰.۰۵). دامنه به طور مختصر کاهش یافت ولی زمان صعودی پتانسیل عمل مرکب در گروه‌ آزمون شبیه گروه شاهد بود.
نتیجه گیری: در این مطالعه، حیوانات در مدل SNI حساسیت شدیدی نسبت به محرک های حرارتی و مکانیکی غیردردناک و محرک های دردناک نشان دادند. ثبت های الکتروفیزیولوژیکی از عصب نیز حاکی از آسیب دیدگی عصب و پیدایش ضایعه تحت تاثیر این مدل می باشد که در نتیجه آن سرعت هدایت عصب کاهش یافت.

محمدحامد حسینی، عباسعلی رمضانی، محمد حنفی بجد، حسن حمیدی، کاظم صمیمی، محمدعلی محسن‌زاده، مالک مبینی، سمانه مالکی، غلامرضا آبی، حمیده توسلیان،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: مسمومیت‏های شغلی کشاورزان با عوامل آفت‏کش یکی از مسائل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است. افزایش آگاهی کشاورزان اهمیت ویژه‏ای برای اقدامات پیشگیری دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی کشاورزان خراسان جنوبی در زمینه مسمومیت‏های شغلی در سال ۱۳۸۸ انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، ۸۱۸ کشاورز با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای از شهرستان‏های استان انتخاب شدند. برای همه افراد، پرسشنامه ‏ ای به روش مصاحبه، شامل اطلاعات جمعیت‏شناختی و میزان آگاهی از اقدامات احتیاطی (پیشگیری)، وسایل حفاظت فردی و نشانه‏ها و عوارض مسمومیت شغلی، تکمیل شد. داده ‏ ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS (ویرایش ۵/۱۱) و آزمون ‏ های آماری لازم در سطح معنی‏داری ۰۵/۰>P تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: از بین کشاورزان مورد مطالعه، ۸۰۲ نفر (۰۴/۹۸%) مرد و ۱۶ نفر (۹۶/۱%) زن بودند. میانگین سن و سابقه کاری آنها به ترتیب ۷/۱۴±۷/۵۰ و ۸/۱۵±۲۹ سال بود. میانگین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی ۰۷/۲±۶۲/۱۴ از ۱۸ نمره، آگاهی از وسایل حفاظتی ۷۸/۱±۹۴/۴ از ۷ نمره، و آگاهی از نشانه‏های مسمومیت ۰۲/۴±۹/۷ از ۱۶ نمره بود. ارتباط معنی‏داری بین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی با سطح تحصیلات (۰۰۳/۰=P)، سن (۰۰۲/۰=P) و محل سکونت کشاورزان (۰۰۱/۰>P) مشاهد شد. مقایسه میانگین نمره این آگاهی با جنس و سابقه کار، ارتباط معنی داری را نشان نداد (۰۵/۰>P).

  نتیجه‌گیری: ارتقای سطح آگاهی بهداشتی کشاورزان در مورد خطرات سموم غیرمجاز، وسایل حفاظت فردی، رعایت مسائل زیست‌محیطی با اجرای برنامه‏های مناسب آموزشی الزامی است؛ همچنین اجرای تمهیدات لازم توسط نهادهای دولتی مربوطه برای توسعه سم‏پاشی با وسایل مکانیزه توصیه می‏شود.


غلامعلی حمیدی، مهدی هنرکار رمضانی، میثم نورانی آرانی، اژدر حیدری، حمیدرضا بنفشه،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۲ )
چکیده

 زمینه و هدف: درد نوروپاتیک، به دنبال آسیب یا اختلال سیستم اعصاب محیطی و مرکزی ایجاد می‌شود. از آنجایی که درمان این نوع دردها با مشکلات زیادی روبرو بوده و مورد بحث می‌باشند؛ در این مطالعه به بررسی اثر احتمالی اتوسوکسیماید به عنوان یک داروی ضدّ تشنّج و مسدودکننده کانال‌های کلسیمی نوع T بر تظاهرات رفتاری درد نوروپاتیک القاشده در موش‌های صحرایی پرداخته شد.

 روش تحقیق: مطالعه به صورت تجربی، بر روی شش گروه و هر گروه شامل ۸ رأس موش‌های صحرایی نر نژاد Sprague Dawley در محدوده وزنی ۲۳۰ تا ۲۸۰ گرم انجام شد. گروه‌ها شامل: گروه کنترل، گروه آسیب فشاری مزمن بر عصب سیاتیک(CCI)  و گروه‌های دریافت‌کننده دارو شامل: گروه اتوسوکسیماید با سه غلظت ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم و یک گروه دریافت‌کننده نرمال‌سالین بودند. آلودینیای حرارتی، مکانیکی و هیپرآلژزیای حرارتی، روز قبل از جراحی و ۳، ۵، ۷، ۱۴ و ۲۱ روز بعد از جراحی ارزیابی شدند. آنالیز آماری ANOVA تکراری،  با استفاده از نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۶) برای مقایسه نتایج حاصل از تستهای رفتاری انجام شد.

 یافته‌ها: پاسخ رفتاری حیوانات گروه CCI در مقابل گروه شاهد، نسبت به تحریکات مکانیکی و حرارتی غیر دردناک (پدیده آلودینیا) و تحریکات حرارتی دردناک (پدیده هایپرآلژزیا) افزایش معنی‌داری را نشان داد (P<۰/۰۱)؛ همچنین پاسخ رفتاری حیوانات گروه دریافت‌کننده داروی اتوسوکسیماید با دوزهای مختلف نسبت به گروه نرمال‌سالین کاهش معنی‌داری را نشان داد (P<۰/۰۱ ،P<۰/۰۵).

 نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می‌دهد مدل درد CCI، به طور مؤثّری پاسخ رفتاری را به هر دو محرک حرارتی و مکانیکی افزایش می‌دهد؛ همچنین تجویز سیستمیک اتوسوکسیماید، تظاهرات رفتاری درد نوروپاتیک القاشده به روش CCI را به طور معنی‌داری کاهش می‌دهد؛ لذا اتوسوکسیماید می‌تواند به عنوان یک پتانسیل درمانی احتمالی جدید در درد نوروپاتیک مطرح گردد.


حسین برنا، مهران شاهی، حسن جانی، مجید شایسته، محمد رضا جمع آور، عباس حمیدی راد، محمد یوسف مقدم، علی برات تالی، زهرا یونسی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: پشه‌های آنوفل، تنها ناقلین بیولوژیک بیماری مالاریا می‌باشند. از آنجا که کنترل ناقلین، بدون شناسایی آنان و آشنایی با بیولوژی‌ آنها امکان‌پذیر نیست، مطالعه حاضر، به‌منظور تعیین هویّت پشه‌های آنوفل مناطق شهرستان قاینات و شناسایی پناهگاه‌های داخلی و خارجی آنها طراحی گردید.

  روش تحقیق: لارو، شفیره و بالغین پشه‌های آنوفل، در مطالعه‌ای توصیفی- مقطعی از فروردین ۱۳۸۹ تا آبان‌ماه ۱۳۹۰، در روستاهای مناطق دشت و کوهستانی شهرستان قائنات صید گردیدند. صید بالغین به روش صید دستی و صید جمعی، از پناهگاه‌های داخلی و خارجی (انسانی و حیوانی) و نمونه‌برداری از لارو، از زیست‌گاه‌های لاروی مختلف به روش ملاقه‌زنی انجام گردید. نمونه‌های صیدشده، برای تعیین گونه به آزمایشگاه منتقل و با استفاده از کلید معتبر تشخیص آنوفل‌های بالغ و لارو ایران شناسایی شدند.

  یافته‌ها: در مجموع، ۲۱۶۵ نمونه شامل: ۱۷۱۱ لارو و ۴۵۴ بالغ از مناطق مختلف شهرستان قائنات صید شد. پس از شناسایی و تأیید نمونه‌ها، چهار گونه تشخیص داده شد. درصد گونه‌ای نمونه‌های صیدشده به ترتیب: آنوفل سوپرپیکتوس ۰۲/۷۲، آنوفل مولتی‌کلر ۰۹/۲۷، آنوفل ساکاروی ۴۴/۰ و آنوفل تورخدای ۴۴/۰ بود. بیشترین وفور آنوفل‌ها، در ماه‌های تیر و مرداد گزارش شد.

  نتیجه‌گیری: با توجه به وفور بالای آنوفل سوپرپیکتوس و شرایط منطقه، ضروری است پیش‌بینی‌های لازم در زمینه طراحی برنامه جامع کنترل ناقلین مالاریا، به‌منظور پیشگیری از بروز اپیدمی بیماری در فصول مساعد سال مدّ نظر قرار گیرد.


فرشید عابدی، محمد حسن نمایی، زهرا حمیدی، مریم سلطانی، زهرا کیانی،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

بهداشت دست مؤثرترین، ساده‌ترین و کم ‌هزینه‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی است. به‌منظور ضدعفونی دست، نوع ماده استفاده‌شده بر کاهش بار میکروبی دست مؤثر است؛ به طوری که موادی که پایه الکلی دارند در مقایسه با سایر مواد تأثیر بیشتری بر ضدعفونی سریع و با دوام دست‌ها دارند. هدف مطالعه حاضر، تولید و بهینه‌سازی فرمولاسیون محلول ضدعفونی هندراب توصیه‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی در راستای کاهش هزینه‌ها در شرایط تحریم و همچنین افزایش رضایت و تحمل‌پذیری این فرمول بود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb