جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای برهان

پروین برهانی، علیرضا ظهور،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۹ )
چکیده

مقدمه و هدف: اشعه X یک پرتو مضر و تهاجمی است. با استفاده از پزشکان با تجربه می توان از دریافت پرتوهای مضر به مقدار زیادی جلوگیری کرد. بمنظور برآورد ارزش اخباری مثبت تشخیص بالینی پزشک اورژانس کرمان در بیماران ترومایی مراجعه کننده به اورژانس که جهت انجام رادیوگرافی معرفی شده بودند، این مطالعه انجام گرفت.روش کار: مطالعه بصورت مقطعی به مدت ۲ ماه بطور شبانه روزی در تابستان ۱۳۸۰ در بخش رادیولوژی اورژانس بیمارستان باهنر کرمان روی ۳۵۳ بیمار انجام گرفت. برای کسب اطلاعات، برای هر بیمار یک فرم (sheet) تکمیل گردید. در این فرم خصوصیات دموگرافیکی بیمار، علت مراجعه بیمار به اورژانس، نوع درخواست پرتونگاری، پیش بینی پزشک در مورد نوع ضایعه و نتیجه قرائت سه رادیولوژیست ثبت گردید. سه نفر رادیولوژیست رادیوگرافی ها را جداگانه مطالعه کرده و بیماران تا ۲۴ ساعت از نظر بالینی پیگیری شدند.یافته ها: بر اساس اتفاق نظر قرائت رادیولوژیست ها روی رادیوگرافی های درخواستی، ارزش اخباری مثبت تشخیص بالینی پزشک اورژانس برای دست %۳۶، برای پا %۲۹، برای ستون مهره ها %۶، برای سر و صورت %۴، برای لگن %۱۳، برای دنده ها %۶ و برای ترقوه و کتف %۲۵ بوده است.نتیجه گیری: ارزش اخباری مثبت در این مطالعه نشان داد که خدمات در اورژانس از کیفیت پایینی برخوردار بوده و برای سرعت بخشیدن و افزایش کیفیت بهره گیری از متخصصین اورژانس، حضور مستمر حداقل یکی از رزیدنتهای ارتوپدی، جراحی اعصاب یا جراحی عمومی در این بخش ضروری بنظر میرسد.
برهان منصوری، مریم رضائی، سیدیوسف جواد موسوی، علی رضا امیرآبادی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماریهای متابولیک تیروئید، از جمله بیماری‌های شایع در افراد بالغ است. از طرفی، آلایندههای محیطی از جمله فلزات سنگین، میتوانند در عملکرد هورمونها اختلال ایجاد کنند؛ از این‌رو، هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی فلزات منیزیم، منگنز و سلنیوم در بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و سرطان تیروئید شهرستان بیرجند در سال ۱۳۹۷ بود.
روش تحقیق: این یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. تعداد ۷۷ نفر بیمار در قالب سه گروه کم‌کاری تیروئید (۳۳ نفر)، پرکاری تیروئید (۳۳ نفر) و سرطان تیروئید (۱۱) مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان ولیعصر مورد بررسی قرار گرفتند. در نمونه سرم حاصل از نمونه ناشتای وریدی افراد، غلظت فلزات توسط دستگاه ICP-MS و میزان هورمون‌های تیروئیدی با کیت الایزا اندازه‌گیری شد. داده‌ها با کمک آزمون‌های آماری کلوموگروف- اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک‌طرفه، کراسکال‌والیس، کای‌دو و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار R۳,۳.۱ تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تنها سطح منگنز در سه گروه تفاوت معنی‌داری با هم داشت (۰/۰۵>P). میانگین غلظت فلزات منیزیم، منگنز و سلنیوم به‌ترتیب در گروه کم‌کاری ۰/۵±۸۸/۷، ۴/۸±۶/۳ و ۰/۸۰±۱/۳۸، در گروه پرکاری ۰/۴±۵۵/۷، ۴/۱±۵/۵ و ۰/۷±۱/۴۷ و در گروه مبتلا به سرطان ۰/۸۱±۲/۰۷،۲/۲±۶/۰۲ و ۱/۳±۱/۸میکروگرم بر لیتر بود. همچنین نتایج نشان داد که محل سکونت در گروه‌های مختلف از نظر آماری اختلاف معنی‌داری داشت (۰/۰۵>P). 
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه، اگر چه بین انواع اختلالات غده تیروئید و سطح سرمی فلزات سنگین ارتباط ناچیزی وجود دارد، اما در مورد منگنز چشمگیر است که اهمیت بررسی بیشتر را آشکار می‌سازد. 
حمیده مجیدی، نازیلا نیک بین، برهان منصوری، علیرضا امیرآبادیزاده، کبری ناصری، زهره کامیار، علی نقی زاده،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: افزودن نمک به مواد غذایی از جمله نان در کنار بهبود طعم آن می‌تواند مشکلاتی از جمله بالابردن فشار خون را ایجاد نماید؛ بنابراین با توجه به اهمیت وجود نمک در نان، هدف از این مطالعه بررسی میزان نمک نان در نانوایی‌های استان خراسان جنوبی در سال ۹۷-۱۳۹۳ بود.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و گذشته‌نگر با روش نمونه‌گیری تصادفی بر روی نانوایی‌های سطح استان خراسان جنوبی در بازه زمانی سال‌های ۹۷-۱۳۹۳ انجام گردید. اندازه‌ گیری میزان نمک، مطابق استانداردهای مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام شد. از آزمون‌های آنالیز واریانس و تعقیبی توکی برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: تعداد ۲۵۷۷ قرص نان طی سال‌های ۱۳۹۷-۱۳۹۳ به آزمایشگاه مواد غذایی استان خراسان جنوبی ارسال گردید که میانگین کلی میزان نمک در نان لواش برابر با ۰/۵۷±۱/۶۳ گرم، تافتون ۰/۵۳±۱/۵۱ گرم و در نان سنگگ برابر با ۰/۵۶±۱/۴۲گرم بود. نتایج میانگین میزان نمک در سال‌های مختلف با یکدیگر اختلاف معناداری داشتند (۰/۰۰۱p<).
نتیجه‌گیری: مقدار نمک مصرفی موجود در نان در سال ۱۳۹۵، بیشترین میزان بوده است. به نظر می‌رسد علت آن عدم آگاهی نانوایان از تغییر استاندارد نمک در آن سال باشد؛ در نتیجه اتخاذ برنامه‌های پیشگیرانه و نظارتی معاونت غذا و دارو می‌تواند در این زمینه رهگشا باشد.

الهه موسوی، سمانه عنایتی، سپیده برهان، مریم مهرپویا، مهسا محمد آملی،
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مشکل اصلی به‌کارگیری استنت در درمان گرفتگی­های آترواسکلروتیک عروق کرونر در روش‌های مداخله غیرجراحی شریان کرونر از راه پوست (PCI) بروز تنگی مجدد درون استنت (ISR) است. در این مطالعه به بررسی نقش احتمالی واریانت G۲۲A ژن ADA در بروز ISR پرداخته­ایم. در این مطالعه ۹۱ بیمار که تحت PCI قرار گرفته بودند، در دو گروه مورد با بروز ISR (۴۰ نفر) و شاهد عدم بروز ISR پس از ۶ ماه از زمان استنت‌گذاری (۵۱ نفر) وارد شدند. دو گروه مورد و شاهد از نظر سن و جنسیت مطابقت همسان شدند. ژنوتیپ‌های واریانت  G۲۲A در نمونه‌ها با روش مولکولی PCR-RFLP و الکتروفورز بررسی شد و نتایج حاصل با استفاده از آزمون آماری t-test تجزیه و تحلیل آماری شد. نتایج این بررسی نشان می‌دهد فراوانی آلل A واریانت G۲۲A در گروه ISR+ بیشتر از ISR- می‌باشد. البته بین توزیع فراوانی آللی و ژنوتیپی این واریانت با بروز ISR ارتباط معنی‌داری وجود ندارد (۰/۰۵<P).


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb