جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بخشایی

مسعود اصغری، متین هاشمی شادمهری، مهدی فرزادنیا، مهدی بخشایی،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

تومورهای متاستاتیک در حفره بینی و سینوس‌های پارانازال نادر هستند. در این مقاله، یک مورد متاستاز رنال سل کارسینوما (RCC) به ناحیه فرونتواتمویید چپ، ۲سال بعد از نفرکتومی، در یک بیمار ۶۸ ساله گزارش می‌گردد.

بیمار از گرفتگی بینی و خونریزی بینی سمت چپ که گاهی اوقات اتفاق می‌افتاد، شکایت داشت. مشکل بارز این بیمار، تورم گوشه چشم چپ وی بود که از حدود ۲۰ روز قبل از مراجعه به‌وجود آمده بود. جواب پاتولوژی انجام‌‌شده برای بیمار و تشخیص آن Clear Cell Carcinoma  بود. معاینه بالینی و آندوسکوپیک حفره بینی سمت چپ بیمار، توده عروقی را در ناحیه اگزیلاری توربینه میانی و حدود سینوس اتمویید قدامی نشان داد. در CT scan به‌عمل‌آمده از بیمار، تصویر توده‌ای در سینوس‌های اتمویید قدامی و فرونتال با گسترش به داخل حفره اربیت چپ، قابل رؤیت بود. بیمار تحت رزکسیون نسبی اندوسکوپیک تومور در سینوس‌های ذکرشده و کمورادیوتراپی قرار گرفت. بیمار، پاسخ بالینی خوب و بدون عوارض قابل توجه و عدم عود تومور را در مدت ۶ماه پیگیری با معاینات اندوسکوپیک اینترانازال سریال نشان داد.


مسعود اصغری، محمود زردست، مهدی بخشایی، سروناز حضرتی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: آگاهی از الگوی عوامل باکتریال هوازی و قارچی و میزان حساسیت آنها به آنتی‌بیوتیک‌های رایج، از اهمیت به‌سزایی در درمان عفونت مجرای گوش خارجی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع انواع عفونت‌ها در مراجعه‌کنندگان شهرستان بیرجند به‌عنوان یک منطقه گرمسیری کویری به کلینیک‌های تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بود.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ تا تیرماه ۱۳۹۶ بر روی ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به عفونت مجرای گوش خارجی مراجعه‌کننده به کلینیک‌های تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. افراد مورد مطالعه به روش نمونه‌گیری غیراحتمالاتی آسان انتخاب شدند. نمونه‌گیری توسط دو Swab انجام و در آزمایشگاه مرجع از نظر باکتری‌های گرم منفی، مثبت و قارچ‌ها بررسی شد. داده‌ها توسط آزمون کای‌اسکوئر و دقیق فیشر در نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۶) تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: در مجموع ۱۰۰ نفر به این مطالعه وارد شدند. میانگین سنّی افراد مورد مطالعه (۷۱-۱۲) ۱۵/۹±۳۸/۴۳ سال بود. اغلب افراد از جنس مذکر (۶۱نفر، ۶۱%) و ساکن شهر (۷۰نفر، ۷۰%) بودند. شایع‌ترین علائم بالینی به‌ترتیب: خارش گوش (۴۸%)، درد گوش (۲۱%) و اریتم (۱۹%) گزارش گردید. از بین ۷۴نمونه باقیمانده، در۱/۸۹درصد موارد باکتری و در ۹/۱۰درصد موارد قارچ رشد کرده بود. از بین باکتری‌های رشد کرده، اغلب موارد باکتری‌های گرم مثبت بودند (۳۶ نفر، ۵/۵۴%). بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی به‌ترتیب به: سفکسیم (۸/۴۵%)، سفازولین (۲/۳۰%)، جنتامایسین (۱۲%) و سیپروفلوکساسین (۱۲%) گزارش گردید.
نتیجه‌گیری: اوتیت خارجی حاد در بیماران شهر بیرجند اتیولوژی مرکب از چندین باکتری و قارچ دارد. مقاومت به سفیکسیم بیش از سیپروفلوکساسین است؛ اما احتمالاً حساسیّت مناسبی نسبت به سیپروفلوکساسین و همچنین جنتامایسین وجود دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb