جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اقبالی

زهرا امینی‌نسب، فرخنده امین‌شکروی، میترا مودی، بتول اقبالی، فائزه سادات فاطمی‌مقدم،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با کنترل بیماری‌های واگیر و کاهش شیوع آنها، ناهنجاری‌های مادرزادی، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. تقریباً ۲۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر یک‌سال، مربوط به ناهنجاری‌های مادرزادی در بدو تولد است. این مطالعه، با هدف تعیین خصوصیّات جمعیّت‌شناختی متولدین با ناهنجاری‌های مادرزادی تحت پوشش مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان بیرجند طی سال‌های ۱۳۸۶- ۱۳۹۰ انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته‌نگر، تعداد ۱۱۸ پرونده مربوط به کودکان دارای ناهنجاری مادرزادی متولّد سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات، با استفاده از پرسشنامه محقّق‌ساخته که روایی محتوایی آن تأیید شده بود، جمع‌آوری گردید. پس از تکمیل پرسشنامه، داده‌ها با استفاده از آزمون آماری توصیفی- تحلیلی کروسکال‌والیس و به کمک نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش ۱۶)، در سطح معنی‌داری ۰۵/۰=α تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: ۱۱۸ مورد از ۲۲۰۷۶ کودک تولّد‌یافته، دارای ناهنجاری مادرزادی بودند. نتایج نشان داد که ناهنجاری‌های مادرزادی، در پسران (۹/۵۵%) بیشتر از دختران (۱/۴۴%) بود. ۵/۵۸% والدین دارای کودک ناهنجار، نسبت خویشاوندی با یکدیگر داشتند. شایع‌ترین نوع ناهنجاری‌ها، بیماری‌های قلبی- تنفسی (۴/۳۶%) و اختلالات اسکلتی (۱/۱۶%) بود. اغلب کودکان ناهنجار (۷۸%)، در زمان مطالعه فوت کرده بودند. اختلاف معنی‌داری در میانگین سن فوت کودکان ناهنجار بر حسب نوع ناهنجاری وجود داشت (۰۳/۰P=). نتیجه‌گیری: اغلب آنومالی‌های مادرزادی، مربوط به سیستم عصبی و قلبی می‌باشد. احتمال مرگ و میر در کودکان ناهنجار، بسیارزیاد می‌باشد که اغلب در زیر یک سال اتفاق می‌افتد. توجّه به مشاوره قبل از ازدواج و آزمایشات تشخیصی قبل از تولد ضروری است.
فاطمه سلمانی، بتول اقبالی، محمود گنجی فرد، یحیی محمدی، سیاوش کافیان عطاری، تهمینه توکلی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهمترین اجزای آموزش دانشجویان پزشکی، آموزش بالین است که به دلیل اهمیت آن همواره باید رصد شود؛ بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع آموزش بالین از دیدگاه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه به روش مقطعی- توصیفی بر روی دانشجویان پزشکی انجام شد. تعداد ۱۳۳ دانشجو که دوره علوم پایه خود را گذرانده بودند، به‌طور در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگرساخته بود که روایی و پایایی آن به تأیید رسید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار  SPSS  (ویرایش ۱۶) تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین نمره حیطه اساتید ۵/۶۹±۱۵/۰۶، محیط آموزشی و کارکنان ۲/۳۸±۶/۱ ویژگی‌های فردی دانشجویان ۲/۴۳±۶/۶۴ و برنامه آموزشی ۳/۰۵±۷/۶۶ بود. عدم تأکید بر نکات مهم مطالب آموزشی ضمن ارائه درس، عدم توجه استاد به برقراری ارتباط بین دانش نظری و مهارت‌های بالینی،کافی‌نبودن اطلاعات تئوری دانشجویان و عدم اعتماد به نفس دانشجو بر بالین بیمار به‌عنوان مهمترین موانع آموزش بالین، شناخته شد. همچنین توافقی بین شرایط موجود و مطلوب در حیطه‌های مورد نظر از دیدگاه دانشجویان وجود نداشت و بیشترین عدم توافق در حیطه محیط بالین و کارکنان بود.
نتیجه‌گیری: بر اساس مطالعه حاضر دانشجویان از بین حیطه‌های اساتید، خصوصیات فردی دانشجو، برنامه آموزشی، کارکنان و محیط بالین، مهمترین مانع اثرگذار بر آموزش را مربوط به حیطه کارکنان و محیط بالین دانستند که با فراهم‌ساختن تجهیزات و امکانات و ایجاد هماهنگی‌های لازم بین دانشجویان و کارکنان، می‌توان این مانع را برطرف نمود.
 
سیده طاهره میرمحمدی، سمیرا اقبالی، پوریا محمدپرست طبس، مسعود یوسفی،
دوره ۳۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: افزایش بروز مقاومت ضدمیکروبی در عوامل پاتوژن محققان را به شناسایی عوامل ضدمیکروبی جدید و اثربخش واداشته است. تولید سبز نانوذرات به علت سازگاری با محیط زیست و کم‌هزینه بودن مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، ویژگی‌یابی و ارزیابی اثرات ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ بود.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی پس از سنتز نانوذرات نقره به روش شیمیایی و سبز، ویژگی‌های نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ با روش‌های UV-Vis، DLS، XRD، FT-IR و TEM ارزیابی شد. سپس شرایط بهینه سنتز نانوذرات و فعالیت ضد‌‌باکتریایی عصاره بارهنگ، نانوذرات نقره شیمیایی و نانوذرات نقره سبز بر علیه سویه‌های باکتریایی استاندارد با تعیین MIC با استفاده از روش میکرودایلوشن براث بررسی گردید.
یافته‌ها: براساس بررسی طیف جذبی نانوذرات نقره سبز با UV-Vis، غلظت بهینه نیترات نقره mM ۲۰، دمای مناسب سنتز °C ۵۷، و بهترین زمان واکنش ۳۰ ثانیه بود. نتایج آنالیزهای XRD، FT-IR و TEM سنتز نانوذرات نقره سبز با مورفولوژی بیضی مانند و کروی با اندازه ۴۰-۲۰ نانومتر را تأیید کردند. عصاره بارهنگ و نانوذرات نقره شیمیایی اثر ضدباکتریایی قابل توجهی نداشتند. با این وجود نانوذرات نقره سبز فعالیت ضد‌باکتریایی قابل توجهی بر باکتری‌های مورد مطالعه با بیشترین اثر ضدباکتریایی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس با میزان MIC برابر با μg/mL ۱۲۵ داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره دانه بارهنگ فعالیت ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. پژوهش ما پتانسیل استفاده از نانوذرات نقره سازگار با محیط زیست سنتز شده در حضور عصاره دانه بارهنگ با اثرات ضد‌باکتریایی قابل توجه را برای کاربردهای مختلف زیست پزشکی نشان داد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb