جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای احمد خانی‌ها

امیر آسوده، ژیلا یاوریان، حمیدرضا احمد خانی‌ها، محمدرضا اشراقیان، سید مهدی مرعشی، کاظم قائمی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: به‌دلیل خاصیت نوروتروپیک‌بودن و اختفا، بعضی ویروس‌ها به‌خصوص هرپس‌ویروس‌ها، به‌عنوان عوامل احتمالی در بسیاری از اختلالات سیستم عصبی مرکزی از جمله اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی در نظر گرفته می‌شوند. در این مطالعه، با سنجش سطح آنتی‌بادی IgG ویروس‌های هرپس‌سیمپلکس (HSV) و اپشتین‌بار(EBV) ، به بررسی ارتباط ابتلا به این ویروس‌ها و بیماری‌های ذکرشده پرداخته شد.

روش تحقیق: در این مطالعه مورد-شاهدی، در کل ۹۲ نمونه سرم شامل ۴۶ مورد از بیماران ارجاعی به بیمارستان روان‌پزشکی ایران و ‌۴۶‌ مورد از کارکنان سالم دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان گروه شاهد، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها از نظر سطح آنتی‌بادی IgG بر ضدّ  HSV ۱&۲و EBV، توسط کیت الایزا ارزیابی شدند و حضور و عدم حضور ژنوم EBV در آنها به روش Real-time PCR بررسی گردید.

یافته‌ها: میزان شیوع آنتیبادی HSV۱&۲ در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی و گروه کنترل سالم به ترتیب۴/۸۰% و
 ۶/۸۲% به‌دست آمد. بررسی نتایج، اختلاف معنی‌داری از نظر آنتی‎بادی ضدّ ۱&۲ HSV نشان نداد (۷۹/۰P=). میزان شیوع آنتی‌بادیEBV  در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی ۱۰۰% و در افراد گروه کنترل سالم ۱/۸۹% به‌دست آمد. نتایج حاصل، نشان‌دهنده وجود اختلاف معنی‌دار در دو گروه از نظر تیتر آنتی‌بادی ضدّEBV  بود (۰۲/۰P=). در خصوص شناسایی ژنوم EBV هیچ مورد از نمونه‎ها مثبت گزارش نشدند.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که ارتباط معنی‌داری بین سابقه ابتلا به EBV با بیماری اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی وجود دارد؛ اما این ارتباط در مورد سابقه ابتلا به HSV با ایجاد بیماری‌های ذکرشده وجود ندارد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb