جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیسمنوره اولیه

محبوبه رخش خورشید، محسن فوادالدینی، سید علیرضا سعادتجو،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

 زمینه و هدف: دیسمنوره، یکی از معمول‌ترین علائم در میان زنان در سنین باروری می باشد که با عوارض جانبی متعددی همراه است. این مطالعه به منظور بررسی اثر ماساژ و ماساژ یخ در نقطه طحالی ۶ SP۶))، بر شدت و مدت درد ناشی از قاعدگی دردناک اولیه انجام شد.

 روش تحقیق: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی یک سوکور شاهددار، بر روی ۷۹ نفر از دختران ساکن در خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، طی دو سیکل قاعدگی انجام گرفت. ابزار مورد استفاده در این مطالعه، مقیاس سنجش دیداری درد (VAS) و ساعت بود. از نرم‌افزار SPSS (ویرایش ۱۵) و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس، خی‌دو و آزمون‌های ناپارامتریک ویلکاکسون، کروسکال‌والیس و من‌ویتنی‌یو، برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.

 یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین شدت درد در گروه ماساژ و ماساژ یخ، بعد از مداخله کاهش یافت و این تفاوت معنی‌دار بود (۰۰۱/P<۰)؛ همچنین میانگین تغییرات شدت درد در گروه ماساژ (۱۶/۱±۹۱/۰)، بیش از گروه ماساژ یخ (۵۷/۰±۵۹/۰) بود و این تفاوت نیز از نظر آماری معنی‌دار بود (P<۰/۰۵). میانگین طول مدت درد در گروه ماساژ و ماساژ یخ، بعد از مداخله کاهش یافت و این کاهش نیز از نظر آماری معنی‌دار بود (P<۰/۰۰۱)، اما میانگین تغییرات طول مدت درد در دو گروه ماساژ (۲۶/۸±۹۲/۸) و ماساژ یخ (۹۰/۸±۸۱/۱۰)، با یکدیگر تفاوت معنی‌داری نداشت.

 نتیجه‌گیری: استفاده از طبّ فشاری در نقطه SP۶ با و یا بدون استفاده از یخ، موجب کاهش معنی‌دار شدت و مدت درد دیسمنوره در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل گردید.


محدثه عیدی کاخکی، محمداسماعیل افضل پور، ناهید قنبرزاده، علی نجفی سمنانی،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: دیسمنوره یا قاعدگی دردناک، از متداول‌ترین شکایات زنان به‌شمار می‌آید. با توجه به تأثیر بتا-اندورفین بر تقلیل درد قاعدگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی تغییرات بتا- اندورفین و شدّت درد دیسمنوره اولیه متعاقب تمرینات هوازی با و بدون مصرف زیره‌سبز در دختران غیر ورزشکار انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی‌شده، ۲۶ دختر مبتلا به دیسمنوره متوسط تا شدید، در دو گروه A و B تقسیم شدند. افراد گروه A، ۳ روز اول قاعدگی، کپسول زیره سبز و افراد گروه B کپسول دارونما مصرف کردند. از روز چهارم، هر دو گروه، در ۴ هفته تمرین ایروبیک شرکت کرده و با شروع دوره بعدی، تمرینات متوقف و کپسول‌ها بین دو گروه جابه‌جا شد. اندازه‌گیری بتا- اندورفین در روز ۳ قاعدگی اول و بعدی و اندازه‌گیری شدّت درد، قبل و بعد از هر مداخله انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های تی‌تست دو نمونه‌ای وابسته و مستقل و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته‌ها: تمرینات ایروبیک به‌تنهایی و همراه با مصرف زیره سبز، موجب افزایش معنی‌دار بتا- اندورفین (۰/۰۰۳=P، ۰۰۹/۰=P) و کاهش معنی‌دار شدّت درد (۰/۰۰۹=P، ۰/۰۴=P) شد؛ اما تغییر معنی‌داری پس از مصرف زیره‌سبز مشاهده نگردید (۰/۶=P، ۰/۹=P).
نتیجه‌گیری: اجرای تمرین ایروبیک موجب ترشح بتا-اندورفین شده و احتمالاً از همین طریق، بر کاهش شدّت درد قاعدگی مؤثّر است؛ اما مصرف زیره سبز بر سطوح بتا- اندورفین و شدّت درد تأثیر معنی‌داری ندارد و احتمالاً از طریق ساز و کاری مستقل از ترشح بتا- اندورفین، موجب کاهش درد قاعدگی می‌شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb