جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عرفانیان

مجیدرضا عرفانیان تقوایی، محسن سیدنوزادی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۵ )
چکیده

زمینه و هدف: پیلونفریت حاد یکی از شایعترین عفونتهای باکتریال در انسان بویژه در زنان است که در اغلب موارد با داروهای تزریقی مورد درمان قرار می گیرند و هزینه های بالایی به منظور بستری و تهیه دارو صرف آن می گردد. در سالهای اخیر مصرف داروهای خوراکی برای درمان پیلونفریت پیشنهاد شده که از این میان سیپروفلوکساسین مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. با توجه به مواردی از عدم پاسخ بیماران مبتلا به پیلونفریت بدون عارضه به داروهای خوراکی حتی سیپروفلوکساسین، مطالعه حاضر با هدف مقایسه نتایج درمانی دو رژیم سفتریاکسون تزریقی و سیپروفلوکساسین خوراکی در درمان پیلونفریت بدون عارضه انجام شد.
روش تحقیق: این کارآزمایی بالینی، بر روی ۴۷ بیمار زن مبتلا به پیلونفریت بدون عارضه انجام شد، میکروارگانیزم جداشده در تمام موارد E-coli بود. بیماران به طور تصادفی، تحت درمان با یکی از رژیم های سفتریاکسون تزریقی یا سیپروفلوکساسین خوراکی قرار گرفتند. وجود یا عدم وجود علایم پس از ۲۴، ۴۸، و ۷۲ ساعت از شروع درمان مورد ارزیابی قرار گرفت. کشت ادرار در پایان روز سوم درمان و در پایان هفته اول از بیماران جهت ارزیابی پاسخ باکتریولوژیک به عمل آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای t و Chi-Square در سطح معنی داری P<۰,۰۵ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سنی بیماران ۴۱,۳۵ ± ۱۰.۲۲ سال بود. میانگین سنی دوگروه دریافت کننده رژیم سفتریاکسون وریدی یا سیپروفلوکساسین خوراکی اختلاف معنی داری را نشان نداد (P=۰.۶۱). پاسخ بالینی به درمان در پایان ۷۲ ساعت با استفاده از کشت ادرار منفی در گروه تحت درمان با سیپروفلوکساسین خوراکی %۹۰ و در گروه تحت درمان با سفتریاکسون تزریقی، %۱۰۰ بود ولی تفاوت معنی داری در میزان پاسخ درمانی در دو گروه دیده نشد. میانگین زمانی بهبود علایم بالینی و قطع تب در بیمارانی که با سفتریاکسون تزریقی درمان شدند، ۱.۶۳ ± ۰.۶۳ روز و در بیماران درمان شده با سیپروفلوکساسین ۲.۶۷ ± ۰.۴۹ روز بود؛ این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P=۰.۰۰۰).
نتیجه گیری: استفاده از سیپروفلوکساسین خوراکی در درمان پیلونفریت حاد بدون عارضه در زنان توصیه می شود. این دارو معادل سفتریاکسون تزریقی موثر است؛ اگرچه بهبود علایم و قطع تب دیرتر ظاهر می شود.
محسن سیدنوزادی، دکتر مجید رضا عرفانیان تقوایی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۸ )
چکیده

  زمینه و هدف: بیماری بروسلوز یکی از مهمترین بیماری‏های مشترک انسان و دام می‏باشد که انتشار گسترده جهانی داشته و در بسیاری از نقاط ایران نیز به صورت بومی وجود دارد. با توجه به این که عفونت بروسلایی دارای علائم بالینی متنوع و گمراه‌کننده است، روش‏های آزمایشگاهی ساده، ارزان و مطمئن در شناسایی عفونت‏های بروسلایی کمک شایانی می‏نماید. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اعتبار تست سرولوژی رایج مورد استفاده در تشخیص این بیماری (تست رایت) انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه، ۳۴۰ بیمار مبتلا به بروسلوز از بین بستری‏شدگان بخش عفونی به صورت تصادفی انتخاب شدند و آزمایش سرولوژی رایت آنان مورد بررسی قرار گرفت. حساسیت تست رایت یک بار بر مبنای تیتر ۱۶۰/۱ و بار دیگر بر اساس تیتر ۸۰/۱ محاسبه گردید. برای محاسبه ویژگی تست رایت، ۱۶۰ نفر از بیماران غیر بروسلوزی که برای آنها آزمایش رایت درخواست شده ‏بود (گروه شاهد)، انتخاب شدند و ویژگی تست رایت نیز براساس تیتر ۱۶۰/۱ و ۸۰/۱ محاسبه گردید.

  یافته‌ها: بیماران مبتلا به بروسلوز ۸/۵۳% مذکر و ۲/۴۶% مؤنث و غیر مبتلایان به بیماری، ۷/۵۲% مذکر و ۳/۴۷% مؤنث بودند. حساسیت تست رایت بر مبنای تیتر ۸۰/۱ و ۱۶۰/۱ به ترتیب ۸/۹۱% و ۶/۸۰% به‏دست آمد. ویژگی تست رایت بر اساس تیتر ۸۰/۱ و ۱۶۰/۱ به ترتیب ۵/۹۷% و ۱۰۰% به ‏دست آمد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، می‌توان اذعان داشت که تست رایت که به طور رایج در بررسی‏های همه‏گیر شناختی و تشخیصی مورد استفاده قرار می‏گیرد، دارای اعتبار قابل توجهی است و می‏تواند هنوز هم به عنوان تست غربالگری اولیه با تیتر ۸۰/۱ و تست تشخیصی با تیتر ۱۶۰/۱ مورد استفاده قرار گیرد. بدیهی است برای تشخیص قطعی سایر تست‏ها و در صورت ضرورت، کشت می‏تواند مورد استفاده قرار گیرد.
نفیسه عرفانیان، ابراهیم میری مقدم،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

بیماری کووید- ۱۹ که در اثر نوع جدید شناخته شده کرونا ویروس ایجاد می‌شود و طیفی از علایم در مبتلایان از بدون علامت، علایم خفیف تا عفونت شدید تنفسی گزارش شده است که در برخی از مبتلایان منجر به بستری شدن آن‌ها و در مواردی منجر به فوت می‌شود. تا کنون هیچ داروی اختصاصی برای درمان این ویروس گزارش نشده است. یکی از رویکردهای درمانی که در پنومونی‌های ویروسی آنفلوانزا و ابولا در سال‌های قبل مورد استفاده قرار گرفته، استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان از این بیماری است که حاوی آنتی‌بادی علیه ویروس می‌باشد. به‌دنبال تزریق این فرآورده خونی هیچ عارضه جدی گزارش نشده است. با توجه به محدودیت‌های این نوع از مطالعات، ارزیابی در جمعیت بیشتری می‌تواند مستندات قوی تری در اختیار پزشکان درمانگر در خصوص میزان اثربخشی این رویکرد درمانی قرار دهد.

فهیمه قاسمی، نفیسه عرفانیان، سمیرا کرباسی، علیرضا زمردی‌پور،
دوره ۳۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

بیماری هموفیلی یک بیماری خونریزی‌دهنده ارثی است که در اثر نقص عملکرد یا فقدان فاکتورهای انعقادی ۸ (هموفیلی A) یا ۹ (هموفیلی B) به‌وجود می‌آید. در حال حاضر درمان اصلی این بیماری­ها جایگزین‌درمانی است که از طریق تزریق دوره‌ای و منظم فاکتورهای انعقادی مشتق شده از پلاسما و یا نوع نوترکیب آن‌ها امکان‌پذیر است. استفاده از فاکتورهای انعقادی نوترکیب به دلیل نیاز به تزریق دوره‌ای و منظم (۲ الی ۳ بار در هفته) به‌منظور پیشگیری از خونریزی، به‌خصوص در مورد بیماران مبتلا به نوع حاد هموفیلی، بار مالی زیادی را برای بیمار به دنبال دارد. از طرفی دیگر این روش درمانی در دسترس همه بیماران به‌ویژه بیماران ساکن در کشورهای درحال‌توسعه نیست. ازاین‌رو اخیراً ژن‌درمانی به‌عنوان گزینه درمانی مناسب و مقرون‌به‌صرفه برای درمان هموفیلی مطرح‌شده است، زیرا این روش می‌تواند به‌عنوان درمان دائمی مدنظر قرار گیرد. پیش‌بینی می‌شود این روش مشکلاتی را که در حال حاضر در درمان هموفیلی با آن مواجه هستیم، برطرف نماید. هموفیلی به دلیل آن­که یک ژن فاقد عملکرد باعث بروز بیماری می‌شود گزینه مناسبی برای ژن‌درمانی محسوب می‌گردد. اخیراً ژن‌درمانی با استفاده از ناقل‌های مشتق شده از ویروس همراه آدنو (AAV) برای درمان هموفیلی B موفقیت‌آمیز بوده است. همچنین روش‌های جدید مبتنی بر ژن و سلول درمانی و همچنین روش‌های مبتنی بر ویرایش ژنومی نیز برای درمان بیماری‌های هموفیلی در دست بررسی است. در این مقاله مروری انواع روش‌های درمان هموفیلی از گذشته تاکنون به‌ویژه روش‌های ژن‌درمانی ارائه‌شده است.


* مسئول مکاتبات: علیرضا زمردی‌پور
پست الکترونیکی: zomorodi@nigeb.ac.ir

View ORCID iD Profile

You can also search for this author in:  PubMed     ResearchGate   Scopus    Google Scholar    Google Scholar Profile


فائزه فضل‌پور، نفیسه عرفانیان، سیده فاطمه عسکری، حسین صفرپور، سعید ناصری،
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: آسم یک بیماری التهابی مزمن حمله‌ای راه‌های هوایی است که شیوع آن طی چند دهه گذشته در سرتاسر جهان به‌سرعت در حال افزایش است. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات محافظتی عصاره هیدروالکلی اسطوخودوس از طریق تزریق داخل صفاقی و درون بینی در مدل آسم در موش‌ها است.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۳۰ عدد موش سوری نر نژاد BALB/c به ۳ گروه تقسیم شدند (۱۰n=): گروه کنترل، گروه موش‌های مدل اوآلبومین تحت درمان با حلال دارو و گروه موش‌های مدل اوآلبومین تحت درمان با mg/kg۲۰۰ عصاره اسطوخودوس. سپس به‌منظور ایجاد مدل آسم شدید gµ ۷۵ اوآلبومین به همراه mg۲ آلومینیوم هیدروکسید محلول در بافر فسفات سالین به‌صورت داخل صفاقی (یک بار در روز) به موش‌ها تزریق گردید. همچنین به همین گروه از موش‌ها gµ ۵۰ اوآلبومین به روش به داخل بینی (یک بار در روز) تزریق شد. درنهایت بر روی موش‌های گروه درمان، mg/kg۲۰۰ از عصاره اسطوخودوس به صورت خوراکی گاواژ گردید. برونکو آلوئولارلاواژ به‌منظور شمارش تعداد کلی سلول‌ها و نیز شمارش افتراقی آن‌ها انجام شد. سپس با برداشتن بافت ریه، فاکتورهای موردنظر در گروه‌های مورد مطالعه بررسی شدند.
یافته‌ها: موش‌های گروه درمان با عصاره اسطوخودوس، کاهش ادم ریوی و تغییرات هیستولوژیک (۰۵/۰>P) و همچنین کاهش نفوذ سلول‌های التهابی (۰۵/۰>P) را در مقایسه با موش‌های گروه اوآلبومین به‌طور معنی‌داری نشان دادند.
نتیجه‌گیری: درمجموع، عصاره اسطوخودوس با توجه به اثرات محافظتی بر سلول­های خونی و جلوگیری از تغییرات هیستوپاتولوژیکی ریه، می‌تواند در کاهش اثرات آسم حاد کمک کننده باشد.


* مسئول مکاتبات: سعید ناصری 
پست الکترونیکی: saeednasseri۹۲۲@gmail.com

View ORCID iD Profile

You can also search for this author in:  PubMed     ResearchGate   Scopus    Google Scholar    Google Scholar Profile



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات پزشکی ترجمانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Translational Medical Research

Designed & Developed by : Yektaweb