دوره 31، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 37-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1220
Ethics code: این مقاله فراتحلیل است و کد اخلاق نیاز ندارد


XML English Abstract Print


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، f_kazemi85@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (175 مشاهده)
زمینه و هدف: ترکیب تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک به‌عنوان یک راهبرد مؤثر برای بهبود ترکیب بدن شناخته شده است. هدف فراتحلیل حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر فاکتورهای ترکیب بدن است.
روش تحقیق: جستجوی جامع در پایگاه‌های اطلاعاتی وب آو ساینس، اسکوپوس، پابمد، مگیران و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) بدون محدود کردن سال انتشار تا اسفند 1401 انجام شد. فراتحلیل برای بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر ترکیب بدن انجام شد. برای محاسبه اندازه اثر، WMD و فاصله اطمینان 95 % با استفاده از مدل اثر ثابت و تصادفی محاسبه شد.
یافته‌ها: درمجموع، 20 مطالعه با 544 بزرگسال وارد فراتحلیل حاضر شدند. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی و رژیم کتوژنیک سبب کاهش معنا‌دار وزن بدن [001/0=P، (27/3- الی 03/1-CI:)kg  15/2-]، درصد چربی بدن [001/0=P، (53/2- الی 61/0-CI:) % 57/1-] نسبت به گروه کنترل در بزرگسالان شد. درحالی‌که تغییر توده عضلانی [3/0=P، (17/1- الی 37/0CI:) kg 39/0-] و BMI [4/0=P، (14/1- الی 46/0CI:) kg/m2 34/0-] تغییر معنا‌داری نداشتندد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه فراتحلیل حاضر نشان می­دهد که رژیم غذایی کتوژنیک در مقایسه با رژیم غذایی عادی اثر مفیدی بر کاهش وزن بدن و درصد چربی در افرادی که تمرین مقاومتی انجام می­دهند، دارد. با این حال، نتایج این پژوهش در رابطه با اثرات رژیم کتوژنیک به همراه تمرین مقاومتی بر تغییرات توده عضلانی بدن هنوز چالش‌برانگیز است و نیاز به افزایش تعداد مطالعات پژوهشی بیشتر در این زمینه است تا بتوان نتیجه‌گیری قاطعانه­ای برای بررسی اثرات ترکیبی رژیم کتوژنیک و تمرین مقاومتی بر توده عضلانی بدن ارائه داد.
متن کامل [PDF 844 kb]   (179 دریافت)    
نوع مطالعه: متاآناليز | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی
دریافت: 1402/9/22 | پذیرش: 1403/2/3 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/3/7 | انتشار الکترونیک: 1403/3/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.