دوره 28، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 407-402 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.QUMS.REC.1398.137
Ethics code: IR.QUMS.REC.1398.137


XML English Abstract Print


1- بخش انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، faezehmohamadi119@yahoo.com
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
3- گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- مرکز تحقیقات بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده:   (1369 مشاهده)
تغییرات پاتوفیزیولوژیک در دهان بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس زمینه را برای رشد بیش از حد کاندیدا آلبیکنس فراهم می‌نماید. فاکتورهای ویرولانس مختلفی مانند تولید آنزیم پروتئیناز و فسفولیپاز در فرایند تخریب غشای سلولی میزبان دخیل هستند. این آنزیم‌ها در اتصال گونه‌های کاندیدا به‌ویژه در مرحله هایف به بافت هدف نقش دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان توانایی تولید آنزیم‌های هیدرولیتیک توسط سویه‌های کاندیدا آلبیکنس جدا شده از حفره دهان بیماران دیابتیک می‌باشد. در این مطالعه، فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز 51 سویه کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت؛ به طور کلی میزان فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز سویه‌های کاندیدا آلبیکنس دهانی در بیماران دیابتیک کنترل شده و غیر کنترل شده، به ترتیب 90/2% و 72/5% ارزیابی گردید. تفاوت معنی‌داری بین فعالیت پروتئیناز و فسفولیپاز در هر دو گروه بیماران مشاهده نگردید. (0/05<P)؛ در حالی‌که بین فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک با میزان هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) و دندان مصنوعی در گروه دیابتیک غیرکنترل شده اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (0/05>P). با توجه به اهمیت فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک کاندیدا آلبیکنس در بیماران دیابتیک، بهداشت دهان و دندان مبتلایان به دیابت جهت کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری در این بیماران ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 373 kb]   (313 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (325 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله كوتاه | موضوع مقاله: قارچ شناسي
دریافت: 1399/12/1 | پذیرش: 1400/4/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/9/29 | انتشار الکترونیک: 1400/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.