Khorsandi K, Hosseinzadeh R, Khatibi Shahidi F, Chamani E. Comparison on Anticancer Effects of phenolic Compounds, Gallic Acid and Para Coumaric Acid on Human Breast Cancer Cells. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2018; 25 (3) :203-212
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-2486-fa.html
خرسندی خاطره، حسینزاده رضا، خطیبی شهیدی فدورا، چمنی الهام. مقایسه اثر ضدّ سرطانی ترکیبات فنولی، گالیکاسید و پاراکوماریکاسید بر سلولهای سرطانی سینه انسانی رده MDA-MB-231. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1397; 25 (3) :203-212
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2486-fa.html
1- مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، گروه پژوهشی فتودینامیک، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، biochem.kh@gmail.com
2- مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، گروه پژوهشی لیزر در پزشکی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، گروه پژوهشی فتودینامیک، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
متن کامل [PDF 654 kb]
(2035 دریافت)
|
چکیده (HTML) (9238 مشاهده)
متن کامل: (1730 مشاهده)
Abstract Original Article
Comparison on Anticancer Effects of phenolic Compounds, Gallic Acid and Para Coumaric Acid on
Human Breast Cancer Cells
Khatereh Khorsandi[1], Reza Hosseinzadeh[2], Fedora Khatibi Shahidi
[3], Elham Chamani
[4]
Background and Aim: Phenolic compounds form an important category of antioxidants that have important biological activities, such as anticancer, antifungal, antibacterial and antiviral effects. In this study, the anticancer effects of Gallic acid and P-Coumaric acid were studied on MDA-MB-231 human breast cancer cell line.
Materials and Methods: In this experimental study, human breast cancer cells of MDA-MB-231 (104 cells) were treated with Gallic acid, P-Coumaric Acid in different concentrations (0, 10, 25, 50 and 100 μg / ml) for 24 hours. The cell viability of treated cells was determined using MTT assay and invert light microscopy.
Results: The cell viability of treated cell with 100 μg/ml Gallic cell is about 16%, and in the case of para-coumaric acid at the similar concentration, the cell viability is about 83%. The morphological study confirmed the results of MTT using an inverted light microscope.
Conclusion: The inhibitory effect of Gallic acid in MDA-MB-231 human breast cancer cells is higher in comparison to P-Coumaric acid at the similar concentration. According to the study, this effect could be due to the difference in the number of hydroxyl groups on these compounds.
Key Words: Phenolic Compounds; Gallic Acid; Para-Coumaric Acid; Human Breast Cancer Cells; Cell Viability
Journal of Birjand University of Medical Sciences. 2018; 25 (3): 203-212.
Received: May 5, 2018 Accepted: June 12, 2018
مقاله اصیل پژوهشی
مقایسه اثر ضدّ سرطانی ترکیبات فنولی، گالیکاسید و
پاراکوماریکاسید بر سلولهای سرطانی سینه انسانی
رده MDA-MB-231
خاطره خرسندی[5]، رضا حسینزاده[6]، فدورا خطیبی شهیدی[7]، الهام چمنی[8]
چکیده
زمینه و هدف: ترکیبات فنولی، دسته مهمی از آنتیاکسیدانها را تشکیل میدهد که دارای فعالیتهای بیولوژیکی مهمی مانند: اثرات ضدّ سرطانی، ضدّ قارچی، ضدّ باکتریایی و ضدّ ویروسی هستند. در این مطالعه، اثر ضدّ سرطانی ترکیبات فنولی، گالیکاسید و پاراکوماریکاسید بر سلولهای سرطانی سینه رده MDA-MB-231 بررسی شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی سلولهای سرطانی سینه انسانی رده MDA-MB-231 (104 سلول) بهمدت 24ساعت با کوماریکاسید و گالیکاسید در غلظتهای مختلف (0، 10، 25، 50 و 100 میکروگرم در میلیلیتر) تحت تیمار قرار گرفتند. بقای سلولها با استفاده از تست MTT و میکروسکوپ اینورت نوری بررسی شد.
یافتهها: بقای سلولی در غلظت 100میکروگرم بر میلیلیتر از گالیکاسید و پاراکوماریک اسید بهترتیب حدود 16درصد و 83درصد میباشد. نتایج بررسی مورفولوژی با استفاده از میکروسکوپ اینورت نوری، یافتههای حاصل از MTT را تأیید نمود.
نتیجهگیری: اثر بازدارنده گالیکاسید نسبت به کوماریکاسید در غلظت مشابه در سلولهای سرطانی سینه MDA-MB-231 بهعنوان یک مدل از سلولهای سرطانی انسانی، بیشتر میباشد. طبق بررسی انجامشده، این اثر میتواند مربوط به تفاوت در تعداد گروههای هیدروکسیلی بر روی این ترکیبات باشد.
واژههای کلیدی: ترکیبات فنولی؛ گالیکاسید؛ پاراکوماریکاسید، سلولهای سرطانی سینه انسانی؛ بقای سلولی
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1397؛ 25 (3): 203-212.
دریافت: 15/02/1397 پذیرش: 22/03/1397
مقدمه
سرطان، پرهزینهترین بیماری جهان و مهمترین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعهیافته و یا در حال توسعه بهشمار میرود. بیماریهای مزمن مانند: سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت نزدیک به 60درصد از مرگ و میرها در جهان را شامل میشوند (1). با وجود هزینههای بالای درمانهای متداول سرطان (شیمیدرمانی و پرتودرمانی)، پاسخ به درمان ایدهآل نبوده و بهدلیل تحت تأثیر قرارگرفتن سلولهای سالم و بروز عوارض درمان، نیاز به کاهش دوز درمان و به دنبال آن کاهش پاسخ به درمان وجود دارد (2)؛ بنابراین توجه به راهکارهای مفید در درمان این نوع سرطان ضروری به نظر میرسد.
در سالهای اخیر، برخی مطالعات گزارش کردهاند که رژیم غذایی نقش مهمی در علت سرطان دارد. شواهد اپیدمیولوژیک نشان میدهد که رژیمهای غذایی غنی از میوهها و سبزیجات حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فیتوشیمیایی، میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطانها کمک کنند (3). با توجه به این موضوع، یکی از راهکارهای مهم در پیشگیری و درمان انواع سرطانها، استفاده از ترکیبات گیاهی است.
ترکیبات فعال زیستی، جزء مواد تشکیلدهنده رژیم غذایی هستند که بهطور معمول در غذاها به مقدار کم وجود دارند. اثرات آنها بر روی سلامتی مورد مطالعه قرار گرفته است (4). انواعی از ترکیبات زیستفعال کشف شده است. این ترکیبات در ساختار شیمیایی و عملکرد متفاوت بوده و بر این اساس گروهبندی میشوند. گزارش شده است که انواع مختلفی از ترکیبات فعال زیستی بهخصوص ترکیبات فنولی، دارای خواص زیستی مهم مانند: اثرات ضدّ سرطانی، ضدّ ویروسی، آنتیاکسیدانی و ضدّ التهابی میباشند (5).
پلیفنولها که جزء ترکیبات موجود در گیاهان میباشند، در طیف گستردهای از مواد غذایی گیاهی مانند: میوهها، سبزیجات، غلات، حبوبات و نوشیدنیها یافت میشوند. عملکرد اصلی اسید فنولیک در گیاهان تولید رنگدانه، رشد، تولید مثل و مقاومت به بیماریهاست (6). علاوه بر آن ترکیبات فنولی دسته مهمی از آنتیاکسیدانهای طبیعی را تشکیل میدهد که دارای فعالیتهای بیولوژیکی مانند: اثرات ضدّ سرطان، ضدّ قارچی، ضدّ باکتری، ضدّ ویروسی، ضدّ انعقاد خون و ضدّ کلسترول هستند. این ترکیبات در دو گروه در اسید فنولیک و فلاونوئیدها طبقهبندی میشوند (7). اسیدهای فنولیک را میتوان به دو گروه اصلی شامل: مشتقات اسیدهای هیدروکسی بنزوئیک و مشتقات اسیدهای هیدروکسی سینامیک تقسیم کرد (شکل 1).
شکل 1- ساختار شیمیایی هیدروکسیبنزوئیکاسیدها (A) و هیدروکسی سینامیکاسیدها (B)