Shahryari T, Ramazani A A, Gholami A, Zolfaghari A. Bacterial contamination of salads and vegetables offered in restaurants and fast food in Birjand city in 2015. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2018; 25 (2) :167-171
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-2384-fa.html
شهریاری طاهر، رمضانی عباسعلی، غلامی عاطفه، ذوالفقاری عبدالحکیم. بررسی آلودگی میکروبی در سالاد و سبزیجات عرضهشده در رستورانها و فستفودهای سطح شهر بیرجند، در سال 1394. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1397; 25 (2) :167-171
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2384-fa.html
1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، ramazani_ab@yahoo.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده: (7539 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به افزایش روز افزون جمعیت در جهان، نیاز مردم به میوهها و سبزیها روز به روز افزایش مییابد. میوهها و سبزیها بخش مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل میدهند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی در سالاد و سبزیجات عرضهشده در رستورانها و فستفودهای شهر بیرجند انجام گرفت.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، پس از شناسایی رستورانها و فستفودهایی که عرضهکننده سالاد و سبزیجات در شهر بیرجند در سال 1394 بودند، تعداد 100 عدد نمونه بهصورت تصادفی در شرایط کاملاً استریل از هر یک از رستورانها و فستفودها جمعآوری شد. نمونهها در شرایط استاندارد به آزمایشگاه منتقل و میزان آلودگی میکروبی آنها براساس روشهای کار آزمایشگاهی استاندارد مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تعیین گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد بیشترین آلودگی سبزی و سالاد بهترتیب مربوط به مخمر (28%)، استافیلوکوک اروئوس (13%) و اشرشیاکلی E.Coli (9%) بود و آلودگی انتروکوک و تخم انگل در نمونههای جمعآوری شده دیده نشد. نمونههای گرفته شده، 69درصد مطابق با استاندارد و 31 درصد مطابق با استاندارد نبود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج آزمایشهای انجامشده، حدود 31درصد نمونهها دارای آلودگی بودند که نشان میدهد شستشوی اولیه سبزیجات انجام میگیرد، ولی احتمالاً ضدّ عفونی انجام نمیگردد؛ بنابراین آموزش در زمینه ضدّ عفونی سبزیجات و مواد اولیه سالاد و بازرسی و نمونهبرداری مرتب و مداوم سالاد و سبزیجات، ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
مقاله كوتاه |
موضوع مقاله:
بهداشت محيط دریافت: 1396/9/19 | پذیرش: 1397/3/8 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/4/9 | انتشار الکترونیک: 1397/3/8