Journal of Birjand University of Medical Sciences
مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
J Birjand Univ Med Sci
Medical Sciences
http://journal.bums.ac.ir
87
journal87
1607-2197
2423-6152
fa
jalali
1386
4
1
gregorian
2007
7
1
14
2
online
1
fulltext
fa
بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک
Effects of feeding Alfalfa on lipoproteins and creating fatty streaks in hypercholestrolemic rabbits
فيزيولوژي
Physiology
مقاله اصیل پژوهشی
Original Article
<div style="text-align: justify;">زمینه و هدف: بیماری های قلبی- عروقی به عنوان علت اصلی مرگ و میر در بیشتر کشورهای جهان گزارش شده است. رژیم های غذایی حاوی فیتواستروژن در بیماری های قلبی- عروقی نقش مهم پیشگیری و درمان از این بیماری را ایفا می کنند. یونجه گیاهی از خانواده نخود و حاوی مقادیری فیتواستروژن است؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر این گیاه در پیدایش و پیشرفت آترواسکلروز و عوامل خطر آن انجام شد.<br>
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 20 خرگوش نر بالغ سفید به مدت دو هفته تحت رژیم پایه قرار گرفتند و پس از آن به طور تصادفی به چهار گروه پنج تایی تقسیم شدند (گروه اول رژیم پایه، گروه دوم رژیم پر کلسترول (1%)، گروه سوم رژیم پایه به همراه یونجه، گروه چهارم رژیم پر کلسترول به همراه یونجه) و به مدت 12 هفته تحت رژیم های مربوطه قرار گرفتند. قبل و بعد از اتمام دوره، نمونه ها مورد آزمایش های بیوشیمیایی قرار گرفتند و مقادیر کلسترول تام، -HDL کلسترول، -LDL کلسترول، تری گلیسیرید و قندخون ناشتا با استفاده از روش آنزیمی با کیت مربوطه تعیین گردید. در پایان پس از اتوپسی، نمونه آئورت و کرونرهای راست و چپ مورد بررسی آسیب شناختی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (10) و آزمون ANOVA در سطح معنی داری P?0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.<br>
یافته ها: مصرف یونجه به همراه کلسترول در مقایسه با گروهی که تنها رژیم پرکلسترول دریافت کردند، موجب کاهش غیر معنی دار کلسترول و –LDL کلسترول، تری گلیسیرید و افزایش معنی دار HDL شد و تشکیل رگه های چربی در آئورت، کرونر راست و چپ در خرگوش های مصرف کننده رژیم پرکلسترول به همراه یونجه در مقایسه با گروه تحت رژیم پرکلسترول به طور معنی داری کاهش یافت.<br>
نتیجه گیری: گیاه یونجه اثر مفیدی در جلوگیری از پیدایش و پیشرفت رگه های چربی دارد. جهت یافتن فرایند دقیق چنین اثری نیاز به مطالعات بیشتری است.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background and Aim</strong>: Cardiovascular diseases are still the leading cause of mortality in most of the countries in the world. Alfalfa (Medicago sativa) is a legume that because of its high nitrate and vitamin compounds and its high phytoestrogen and saponin level may be useful for the prevention of cardiovascular disorders. The current study was designed to evaluate the effect of alfalfa in the prevention and progression of atherosclerosis.<br>
<strong>Materials and Methods</strong>: In this experimental study, twenty white male rabbits were fed on basic diet for 2 weeks and were then randomly divided into 4- five-member groups. The first group was fed on basic diet, the second were fed on 1% high cholesterol diet, the third group was fed on basic diet plus alfalfa, and the fourth group was fed on high cholesterol plus alfalfa diet for 12 weeks. Fasting blood samples were collected from rabbits at the start and end of study and were used to measure biochemical factors such as total cholesterol, HDL, LDL, triglyceride, and fasting blood sugar. At the end of the study, autopsy samples from right and left coronary arteries and aorta were evaluated for pathological examinations. The obtained data was analyzed by means of SPSS using ANOVA test at P0.05 as the significant level.<br>
<strong>Results</strong>: Consumption of alfalfa together with cholesterol by one group can decrease total cholesterol, LDL Cholesterol, triglyceride and increase HDL cholesterol level compared with high cholesterol diet. Formation of fatty streaks in the aorta, right coronary and left coronary arteries significantly reduced following high cholesterol plus alfalfa diet as compared with high cholesterol alone diet .<br>
<strong>Conclusion</strong>: Our study showed that alfalfa is effective on the prevention and progress of fatty streaks, but in order to find the exact mechanism of the process more studies are warranted.</div>
آترواسکلروز, فیتواستروژن, یونجه, خرگوش, رگه های چربی, تری گلیسرید, کلسترول
Atheosclerosis, Phytoestrogen, Alfalfa, Rabbit, Lipoprotein, Hypercholestromia
9
15
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-136&slc_lang=fa&sid=1
S.
Asgari
صدیقه
عسگری
sasgary@yahoo.com
8700319475328460028069
8700319475328460028069
Yes
Associate Professor, Basic Science Unit; Cardiovascular Research Centre. Isfahan University of Medical Sciences. Isfahan, Iran.
دانشیار واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
J.
Moshtaghiyan
جمال
مشتاقیان
8700319475328460028070
8700319475328460028070
No
Assistant Professor, Department of Physiology, Faculty of Sciences, Isfahan University. Isfahan, Iran.
استادیار گروه آموزشی زیست شناسی (فیزیولوزی)، دانشگاه علوم، دانشگاه اصفهان
M.
Hossainy
محسن
حسینی
8700319475328460028071
8700319475328460028071
No
B.Sc. in Physiology; Faculty of Sciences, Isfahan University. Isfahan, Iran.
کارشناس ارشد فیزیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
GhA.
Naderi
غلام علی
نادری
8700319475328460028072
8700319475328460028072
No
Associate Professor, Basic Science Unit; Cardiovascular Research Centre. Isfahan University of Medical Sciences. Isfahan, Iran
دانشیار واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان