AU - Ahmadvand, Hassan AU - Amiri, Hamzeh AU - Dalvand, Hamid AU - Bagheri, Shahrokh TI - Various antioxidant properties of essential oil and hydroalcoholic extract of Artemisa persica: Short Communication PT - JOURNAL ARTICLE TA - Yektaweb JN - Yektaweb VO - 20 VI - 4 IP - 4 4099 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-1177-fa.html 4100 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-1177-fa.pdf SO - Yektaweb 4 AB  - زمینه و هدف: مصرف ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مشتق از گیاهان، باعث کاهش شیوع بسیاری از بیماری‌های مزمن می‌شود. هدف از این مطالعه، مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه منطقه لرستان بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در سال 1391 بر روی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه تهیه‌شده از منطقه لرستان انجام گرفت. توان حذف رادیکال‌های آزاد با استفاده از روش 2 و 2 دی‌فنیل-1-پیکریل‌هیدرازیل (DPPH) و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی، با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه‌گیری شد. میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نمونه‌ها، با استفاده از روش فولین‌سیوکالتو و زیشن اندازه‌گیری شد. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش 13) و آزمون کروسکال-والیس، در سطح معنی‌داری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه، به‌ ترتیب برابر با: 55/0±05/1 و 18/5±1234/25 نانومول اسیدآسکوربیک بر گرم اسانس یا عصاره، میزان ترکیبات فنل عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 3±14/131 و 07/10±68/326 میلی‌گرم گالیک‌اسید بر گرم اسانس یا عصاره و میزان ترکیبات فلاونویید عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 65/0±4/1 و 94/0±3/6 میلی‌گرم کوئرسیتین بر گرم اسانس یا عصاره بود. میزان IC50 عصاره هیدروالکلی، اسانس و بوتیلیتد هیدروکسی‌تولوئن (BHT) به‌عنوان کنترل مثبت به ترتیب برابر با: 1±88/3، 34±67/16470 و 52/4±73/165 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: درمنه منبع قابل ملاحظه‌ای از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است و احتمالاً می‌توان از آن در فرآورده‌های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده کرد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - Yektaweb PG - 416 PT - Short Communication YR - 2013