TY - JOUR T1 - Investigation of Cr(VI) removal from aqueous solutionsefficiency by almond green hull and its ash TT - بررسی کارآیی حذف کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی، با استفاده از جاذب طبیعی پوسته سبز بادام و خاکستر حاصل از آن JF - Yektaweb JO - Yektaweb VL - 20 IS - 3 UR - http://journal.bums.ac.ir/article-1-1444-fa.html Y1 - 2013 SP - 220 EP - 232 KW - Aqueous solutions KW - Hexavalent chromium KW - Almond green hull KW - Adsorption N2 - زمینه و هدف: کروم شش‌ظرفیتی، فلزی است که در آب‌های سطحی و زیرزمینی، مخاطرات جدّی را به وجود می‌آورد و حذف آن از آب‌های آلوده و فاضلاب با روش‌های مختلف، در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه جذب سطحی پوسته سبز بادام و خاکستر حاصل از آن، در حذف کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی بود. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، اثر pH، دوز جاذب، غلظت اولیه فلز، زمان تماس، دما و نوع جنس جاذب‌های پوسته سبز بادام و خاکستر آن بر حذف کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی بررسی شد. آزمایش‌ها به‌صورت ناپیوسته، بر روی شیکر انجام گرفت. در پایان، برای سنجش نمونه‌های حاصل از آزمایش، از روش رنگ‌سنجی با استفاده از اسپکتروفتومتر UV/Vis SpectrometerT80+ در طول موج 540 نانومتر استفاده شد. یافته‌ها: بیشترین حذف کروم شش‌ظرفیتی در 2=pH اتفاق افتاد؛ همچنین حذف کروم، با افزایش زمان تماس و دما، افزایش یافت. با تغییرات غلظت کروم شش‌ظرفیتی از mg/L 100- 10 در جاذب زیستی، درصد حذف از 66/99% به 19/61% و همچنین در خاکستر جاذب، از 93/78% به 01/37% کاهش یافت. با افزایش دوز جاذب، حذف در جاذب زیستی به حداکثر مطلق خود رسید (100%) و در خاکستر حاصل از آن، ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. یافته‌ها، تأییدکننده برتری پوسته سبز بادام نسبت به خاکستر آن، در حذف کروم شش‌ظرفیتی از محلول‌های آبی بودند. نتیجه‌گیری: پوسته سبز بادام و خاکستر حاصل از آن، به‌طور مؤثّری، حذف کروم شش‌ظرفیتی از محیط‌های آبی را انجام می‌دهد. M3 ER -