AU - Bazrafshan, Edris AU - Kordmostafapour, Ferdos AU - Faridi, Hamed AU - Barikbin, Behnam TI - Application of Moringa Peregrina seed extract as a natural coagulant for Phenol removal from aqueous solution PT - JOURNAL ARTICLE TA - Yektaweb JN - Yektaweb VO - 19 VI - 4 IP - 4 4099 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-1205-fa.html 4100 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-1205-fa.pdf SO - Yektaweb 4 AB  - زمینه و هدف: فنل و مشتقّات آن، آلاینده‌هایی سمی هستند که حضورشان در آب‌های سطحی، آب‌های شیر برداشت و پساب‌های فرایندهای مختلف صنعتی نظیر: پتروشیمی، فراوری زغال سنگ، تولید لاستیک، پلاستیک، کاغذ، پالایش نفت و صنایع تولید فنل، به طور مکرّر گزارش شده است. در مطالعه حاضر، کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا در حذف فنل، مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: مطالعه حاضر که یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است در یک سیستم ناپیوسته و به منظور بررسی کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلول های آبی انجام پذیرفت. در این راستا اثر متغیرهای مهم بهره‌برداری از قبیل غلظت منعقدکننده (05/0-ml/L4)، غلظت اولیه فنل (5، 10، 20، 50 و mg/L100) و pH اولیه محلول (3- 9) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که pH بهینه جهت حذف فنل توسط منعقدکننده طبیعی عصاره مورینگا پرگرینا، معادل 5 با غلظت منعقدکننده ml/L1/0 بود و بالاترین میزان حذف در این شرایط، معادل 132/94، 69/95، 04/98، 14/98 و 34/99% برای غلظت‌های اولیه فنل 5، 10، 20، 50 و mg/L 100 و به دنبال وقوع فرآیندهای ته‌نشینی، ترسیب همزمان و جذب سطحی، حاصل شد. نتیجه‌گیری: عصاره دانه گیاه مورینگا پرگرینا با توجه به کارایی بالا، می‌تواند به عنوان منعقدکننده‌ای مؤثّر و کارآمد و در عین حال ارزان قیمت، در حذف فنل از محلول‌های آبی مورد استفاده قرار گیرد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - Yektaweb PG - 389 PT - Original Article YR - 2012