RT - Journal Article T1 - Comparison on Anticancer Effects of phenolic Compounds, Gallic Acid and Para Coumaric Acid on Human Breast Cancer Cells JF - Yektaweb YR - 2018 JO - Yektaweb VO - 25 IS - 3 UR - http://journal.bums.ac.ir/article-1-2486-fa.html SP - 203 EP - 212 K1 - Phenolic Compounds K1 - Gallic Acid K1 - Para-Coumaric Acid K1 - Human Breast Cancer Cells K1 - Cell Viability AB - زمینه و هدف: ترکیبات فنولی، دسته مهمی از آنتی‌اکسیدان‌ها را تشکیل می‌دهد که دارای فعالیت‌های بیولوژیکی مهمی مانند: اثرات ضدّ سرطانی، ضدّ قارچی، ضدّ باکتریایی و ضدّ ویروسی هستند. در این مطالعه، اثر ضدّ سرطانی ترکیبات فنولی، گالیک‌اسید و پاراکوماریک‌اسید بر سلول‌های سرطانی سینه رده MDA-MB-231 بررسی شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی سلول‌های سرطانی سینه انسانی رده MDA-MB-231 (104 سلول) به‌مدت 24ساعت با کوماریک‌اسید و گالیک‌اسید در غلظت‌های مختلف (0، 10، 25، 50 و 100 میکروگرم در میلی‌لیتر) تحت تیمار قرار گرفتند. بقای سلول‌ها با استفاده از تست MTT و میکروسکوپ اینورت نوری بررسی شد. یافته‌ها: بقای سلولی در غلظت 100میکروگرم بر میلی‌لیتر از گالیک‌اسید و پاراکوماریک اسید به‌ترتیب حدود 16درصد و 83درصد می‌باشد. نتایج بررسی مورفولوژی با استفاده از میکروسکوپ اینورت نوری، یافته‌های حاصل از MTT را تأیید نمود. نتیجه‌گیری: اثر بازدارنده گالیک‌اسید نسبت به کوماریک‌اسید در غلظت مشابه در سلول‌های سرطانی سینه MDA-MB-231 به‌عنوان یک مدل از سلول‌های سرطانی انسانی، بیشتر می‌باشد. طبق بررسی انجام‌شده، این اثر می‌تواند مربوط به تفاوت در تعداد گروه‌های هیدروکسیلی بر روی این ترکیبات باشد. LA eng UL http://journal.bums.ac.ir/article-1-2486-fa.html M3 ER -