%0 Journal Article %A Hooshmand Moghadam, Babak %A Gaeini, Abbas Ali %T Effect of saffron supplementation with resistance training on serum leptin levels, body composition and muscle strength in non-athletic young men %J Journal of Birjand University of Medical Sciences %V 25 %N 4 %U http://journal.bums.ac.ir/article-1-2400-fa.html %R %D 2018 %K Saffron, Resistance Training, Testosterone, Leptin, Body Composition, Muscle Strength, %X زمینه و هدف: امروزه استفاده از مکمل‌های طبیعی و سنّتی برای اجرای بهتر مهارت‌های ورزشی از راه بهبود ترکیب بدن و افزایش قدرت، رواج زیادی یافته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مصرف مکمل زعفران و تمرین مقاومتی بر مقادیر سرمی لپتین، ترکیب بدنی و قدرت عضلانی مردان جوان غیر ورزشکار بود. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه‌تجربی،30 مرد جوان غیر ورزشکار با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به ‌طور تصادفی در دو گروه تمرین مقاومتی و مصرف مکمل زعفران (15نفر) و گروه تمرین مقاومتی (15نفر) قرار گرفتند. هر دو گروه پروتکل تمرینی شامل چهار جلسه تمرین مقاومتی در هفته با 60-70 درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. همچنین گروه اول، روزانه یک عدد قرص 150 میلی‌گرمی زعفران خالص مصرف می‌کردند. در ابتدا و انتهای دوره، از نمونه‌های خونی برای سنجش لپتین، برای سنجش ترکیب بدنی آزمودنی‌ها از روش بیوالکتریکال ایمپدانس BIA و برای انداز‌ه‌گیری قدرت بالاتنه و پایین‌تنه به‌ترتیب از آزمون پرس‌ سینه و پرس پا، استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون‌های tوابسته و مستقل انجام شد. یافته‌ها: بین گروه تمرین مقاومتی و مصرف مکمّل زعفران و گروه تمرین مقاومتی، اختلاف معنی‌داری در میزان لپتین، درصد چربی بدن و توده بدون چربی مشاهده شد (P≤۰/۰۵) اما قدرت بالاتنه و پایین‌تنه بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج می‌توان گفت، تمرین مقاومتی در کنار مصرف مکمل زعفران می‌تواند ترکیب بدن در مردان غیرورزشکار را بهتر کند، ولی موجب بهتر شدن قدرت بالاتنه و پایین‌تنه نمی‌شود. %> http://journal.bums.ac.ir/article-1-2400-fa.pdf %P 263-275 %& 263 %! %9 Original Article %L A-10-2087-2 %+ Department of Exercise Physiology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran. %G eng %@ 1607-2197 %[ 2018