AU - Namaei, M.H. AU - Ziaee, M. AU - Ghannad Kafi, M. TI - Prevalence of salmonella contamination in locally (non-industrially) produced eggs in Birjand (2006) PT - JOURNAL ARTICLE TA - Yektaweb JN - Yektaweb VO - 16 VI - 2 IP - 2 4099 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-453-fa.html 4100 - http://journal.bums.ac.ir/article-1-453-fa.pdf SO - Yektaweb 2 AB  - زمینه و هدف: سالمونلا یکی از باکتری‏های بیماریزای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم مرغ بروز می‏کند که از آن به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی یاد کرده‏اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تخم مرغ‏های محلی عرضه شده در شهر بیرجند به باکتری سالمونلا انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی مقطعی، تخم مرغ‏های محلی خام سطح شهر بیرجند از نظر آلودگی سالمونلایی مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 500 تخم مرغ از فروشگاه‏های سطح شهر خریداری شد. جهت بررسی آلودگی تخم مرغ‏ها، هم پوسته و هم محتویات آن به روش استاندارد کشت داده‏ شدند. جهت تشخیص قطعی سالمونلا از آزمایشات دقیق‏ بیوشیمیایی، سروتایپینگ و PCR استفاده شد. یافته‌ها: از مجموع 500 تخم ‏ مرغ مورد بررسی، سه تخم مرغ (6/0%) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. از این سه مورد، در دو تخم مرغ، آلودگی به باکتری سالمونلا تنها در پوسته وجود داشت، در حالی ‏ که تخم مرغ سوم، هم پوسته و هم محتویات آن به باکتری سالمونلا آلوده بود. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این طرح، میزان آلودگی تخم مرغ‏های محلی عرضه شده در بیرجند 6/0% معادل یک در 165 تخم مرغ است. این میزان مشابه نتایج مطالعات دیگر در شهرهای شیراز، تهران و مشهد می‏باشد. با توجه به وجود آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ‏های محلی، پختن مناسب آنها قبل از مصرف ضروری است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - Yektaweb PG - 37 PT - Original Article YR - 2009