@ARTICLE{Ansar, author = {Ansar, H and Mazloum, Z and Ghaem, H and }, title = {The effect of alpha-lipoic acid on insulin resistance in type 2 diabetic patients}, volume = {16}, number = {4}, abstract ={زمینه و هدف: شواهد فراوانی در ارتباط با نقش آنتی‏اکسیدان‏ها در کاهش گلوکز خون، افزایش میزان حساسیت به انسولین و در نتیجه پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت نوع 2 وجود دارد. مطالعه کنونی به منظور بررسی اثر مکمل خوراکی آلفا-لیپوئیک اسید (ALA) بر سطح قند خون ناشتا (FBS)، انسولین ناشتا و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. روش تحقیق: در این کارآزمایی بالینی، 57 بیمار (14 مرد و 43 زن) با میانگین سنی 6/8±5/53 سال، مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه‏کننده به درمانگاه مطهری شیراز، به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد روزانه 300 میلیگرم مکمل ‌ ALA و گروه شاهد روزانه 3 عددکپسول دارونما، به مدت 8 هفته دریافت کردند. شاخص توده بدنی (BMI)، سطح FBS و انسولین ناشتا در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‏گیری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‏افزار آماری SPSS و آزمون آماری تی زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: مقایسه وزن و BMI بین دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اختلاف معنی‏داری را نشان نداد. در گروه مورد، میانگین FBS و میزان مقاومت به انسولین در پایان مطالعه، در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش معنی‏داری داشت (به ترتیب 0001/0=P و 04/0=P)؛ در حالی که تفاوت معنی‏داری در غلظت انسولین ناشتا دیده نشد (43/0=P). اختلاف معنی‏داری بین میانگین تغییرات FBS و مقاومت به انسولین بین گروه مورد و شاهد در پایان مطالعه مشاهده شد (به ترتیب 001/0=P و 013/0=P). نتیجه‌گیری: مصرف ALA در کاهش میزان مقاومت به انسولین موثر است و از این خاصیت می‏توان در پیشگیری از ابتلا به عوارض بعدی دیابت استفاده نمود. }, URL = {http://journal.bums.ac.ir/article-1-522-fa.html}, eprint = {http://journal.bums.ac.ir/article-1-522-fa.pdf}, journal = {Journal of Birjand University of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2009} }