%0 Journal Article %T %J Journal of Birjand University of Medical Sciences %V 11 %N 2 %U http://journal.bums.ac.ir/article-1-206-fa.html %R %D 2004 %K %X زمینه و هدف: قهوه به عنوان یک نوشیدنی سنتی، مورد استفاده اکثر دنیا قرار دارد؛ گرچه مصرف این نوشیدنی موجب نشاط، رفع خستگی و افزایش هوشیاری می شود اما مصرف بیش از حد آن، سبب عوارض جانبی زیادی می شود. شواهد زیادی در دست است که نشان می دهد قهوه سبب نارسایی قلبی می شود اما مطالعه ای دال بر تاثیر قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب وجود ندارد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 60 موش صحرایی نر از نژاد اسپراگو- داولی انتخاب و به صورت تصادفی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند (5 گروه مورد و 1 گروه شاهد). به گروه شاهد آب و به گروههای آزمایش از عصاره آبی دانه قهوه به غلظتهای 1.5، 1، 0.5، 0.25 و 0.125 گرم / کیلوگرم به مدت یک هفته خورانده شد ؛ سپس نمونه ها تحت بیهوشی عمیق با اتر، تشریح و قلب آنها برداشته شد. بافت مزبور پس از ثابت شدن در فرمالین 10%، انجام مراحل آماده سازی بافتی و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین (H&E)، با استفاده از میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: در گروههای آزمایش هیچ تغییری در ساختار میکروسکوپی سلول های قلبی مشاهده نگردید؛ اما تعداد فیبروبلاست ها و فیبروسیت ها در غلظتهای زیاد در بافت زمینه ای قلب افزایش یافته و عروق خونی وسیع و دچار پرخونی شده بود. این تغییرات به غلظت عصاره وابسته بود و با افزایش غلظت بیشتر مشاهده گردید.نتیجه گیری: به نظر می رسد این تغییرات ساختمانی سبب اختلالات در عملکرد قلب می شود؛ اما برای اظهار نظر قطعی در این مورد لازم است این یافته ها با استفاده از روشهای اختصاصی تر مورد بررسی قرار گیرد. %> http://journal.bums.ac.ir/article-1-206-fa. %P 9-15 %& 9 %! %9 Original Article %L A-10-1-206 %+ %G eng %@ 1607-2197 %[ 2004