دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1390 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 24-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaleiha A, Zarabian M, Haghighi M, Shirkhanlo N. Comparison of the disturbance in mental image of the body in patients with major depression disorder and non-depressed persons. J Birjand Univ Med Sci. 2011; 18 (1) :18-24
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-921-fa.html
قلعه‌ایها علی، ضرابیان محمدکاظم، حقیقی محمد، شیرخانلو نوشین. مقایسه اختلال در تصویر ذهنی از بدن، در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد غیر افسرده. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1390; 18 (1) :24-18

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-921-fa.html


1- گروه روانپزشکی، مرکز تحقیقات اختلالات رفتاری و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی همدان، ایران
2- گروه روانپزشکی، مرکز تحقیقات اختلالات رفتاری و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی همدان، ایران ، haghighi@umsha.ac.ir
3- بیمارستان فرشچیان، همدان، ایران
چکیده:   (18408 مشاهده)

  زمینه و هدف: تصویر ذهنی از بدن به تصویر و احساسی گفته می‏شود که شخص از اندازه و شکل بدن خود و اجزای سازنده آن در ذهن دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلال در تصویر ذهنی از بدن، با استفاده از آزمون نقاشی آدمک، بین بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و مقایسه آن با افراد غیر افسرده انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 نفر بیمار مبتلا به افسردگی اساسی بستری‌شده در بخش روانپزشکی بیمارستان فرشچیان همدان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند؛ همچنین 30 نفر از افراد غیر افسرده که از نظر ویژگی‏های جمعیت‏شناختی نظیر جنس، سن، سطح تحصیلات و وضعیت تأهل با گروه مورد، همسان‏ بودند، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. تمام افراد مورد مطالعه با استفاده از مصاحبه بالینی ساختاریافته روانپزشکی و آزمون نقاشی آدمک با روش McHover مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‏های پژوهش با استفاده از نرم‏‏‏افزار SPSS (ویرایش 16) و در سطح معنی‏داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: مقایسه نقاشی‏ها بیانگر بروز بیشتر علایم حذف عضو، جایگزینی نادرست اندام، اندازه غیرمتعارف، بد ریختی تصویر، تناسب نادرست اندام‏ها، استفاده از اشکال هندسی برای ترسیم و جایگزینی نادرست تصویر در نقاشی گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0>P، برای همه موارد). تفاوت معنی‏داری در میزان بروز شفافیت تصویر بین دو گروه مشاهده نشد.

  نتیجه‌گیری: وجود اختلال در تصویر ذهنی یک فرد مبتلا به افسردگی اساسی نسبت به بدن خود، می‏تواند بیانگر تغییر در فرایندهای قشری و ادراکی مغز باشد.

متن کامل [PDF 1047 kb]   (3387 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسي باليني
دریافت: 1390/6/18 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb