دوره 12، شماره 3 و 4 - ( زمستان 1384 )                   جلد 12 شماره 3 و 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri F, Foad al Dini M. Growth normogram in 11-14 year old female students in Birjand and its comparison with National Center for Health Statistic (NCHS) standard. J Birjand Univ Med Sci. 2005; 12 (3 and 4) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-73-fa.html
طاهری فاطمه، فوادالدینی محسن. تعیین نورموگرام رشد دانش آموزان دختر 11-14 ساله شهر بیرجند در سال 1383 و مقایسه آن با مقادیر مرجع مرکز آمارهای بهداشتی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1384; 12 (3 و 4) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-73-fa.html


1- استادیار گروه آموزشی کودکان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، f-taheri@bums.ac.ir
2- عضو هیأت علمی گروه آموزشی فیزیولوژی و فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده:   (14693 مشاهده)
زمینه و هدف: اندازه گیری قد و وزن از منابع اطلاعاتی مهم در ارزشیابی رشد، تغذیه و سلامت کودکان و نوجوانان می باشد. از آنجا که عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو روی رشد تاثیر دارد، منحنی رشد در جوامع مختلف می تواند الگوی متفاوتی داشته باشد. این مطالعه به منظور تعیین نورموگرام رشد در دانش آموزان دختر 11-14 ساله شهر بیرجند و مقایسه آن با مقادیر مرجع مرکز آمارهای بهداشتی (NCHS) و سایر مطالعات مشابه در ایران انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی در سال 1383 روی 1020 دانش آموز دختر مدارس راهنمایی شهربیرجند که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند، صورت گرفت. وزن و قد دانش آموزان به روش استاندارد اندازه گیری شد و صدک های مربوطه تعیین و با صدک های NCHS مقایسه شد.
یافته ها: براساس نتایج به دست آمده، صدک های وزن و قد دانش آموزان مورد مطالعه مشخصا نسبت به NCHS کاهش نشان داد. با افزایش سن انحراف از NCHS بیشتر می شد و کاهش قد بیشتر از وزن بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق، منحنی های رشد دختران 11-14 ساله بیرجند با NCHS تفاوت دارد. توصیه می شود با بررسیهای دقیق تر و وسیعتر استانداردهای منطقه ای رشد تهیه شود تا در ارزیابی سلامت و اختلالات رشد مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به نقش مهم تغذیه در رشد، بهبود وضع تغذیه ای از طریق ارتقای اوضاع اقتصادی خانواده ها و آموزش آنها بخصوص مادران توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: قد، وزن، دختران، نوجوانان، NCHS، بیرجند
متن کامل [PDF 122 kb]   (2678 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1392/10/18 | انتشار الکترونیک: 1392/10/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb