دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 65-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار، گروه آموزشی داخلی (مسمومین)، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران ، AfshariR@mums.ac.ir
چکیده:   (23843 مشاهده)

  زمینه و هدف: بوتولیسم یک بیماری نادر است که سبب ایجاد فلج شل، پایین‏رونده و قرینه عضلات ارادی بدن می‌شود و در صورت ایجاد فلج عضلات تنفسی موجب مرگ فرد می‌گردد. در شهریور ماه 1385 به دنبال یک مراسم عروسی که در 80 کیلومتری جنوب شهر مشهد برگزار گردید، یک گروه از مهمانان از غذاهای کنسرو شده خانگی استفاده نمودند.

  روش تحقیق: تمام علائم و نشانه‏های بیماران با توجه به یافته‏های بالینی بیماران سرپایی و اطلاعات دریافتی بیماران بستری در بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) به صورت روزانه از تاریخ 27 شهریور تا 13 مهر 1385 ثبت می‏‏گردید. تشخیص بیماری بر اساس سابقه تماس، یافته‏های بالینی و جواب به ضدّ سم گذاشته می‏‏شد.

  یافته‌ها: میانگین سنّی 23 بیمار مبتلا به بوتولیسم 17 ± 5/39 سال، کمترین سن 14 و بیشترین سن 60 سال بود. در زمان مراجعه نشانه‏های حیاتی آنان طبیعی بود. تمام بیماران به استثنای یک بیمار (به علت ازدیاد حساسیت به ضدّ سم) ضدّ سم دریافت نمود و تمام بیماران بهبود یافتند .

  نتیجه‌گیری: در طغیان‏های مختلف توالی علائم و نشانه‏های بالینی متفاوت می‏‏باشد. نتایج این مطالعه در متمایزساختن یافته‏های بالینی و مراقبت در سیستم بهداشتی منطقه‏ای می‏تواند مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: بوتولیسم، فلج، مسمومیت غذایی
متن کامل [PDF 191 kb]   (4049 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: 1389/1/2 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.