دوره 27، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 138-128 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haji Mohammad Khani S, Abedian Z, Azhari A, Shakeri M T, Talebi M. Investigating the impact of physical-mental exercises on depression after preterm delivery: A clinical trial. J Birjand Univ Med Sci. 2020; 27 (2) :128-138
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2797-fa.html
حاجی محمدخانی سمانه، عابدیان زهرا، اظهری امین، شاکری محمدتقی، طالبی مهدی. بررسی تأثیر تمرین‌های جسمی- ذهنی بر افسردگی بعد از زایمان زودرس: یک کارآزمایی بالینی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1399; 27 (2) :138-128

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2797-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، hajims961@mums.ac.ir
2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- کلینیک طب فیزیکی و بازتوانی، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
5- کلینیک روانپزشکی، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (4585 مشاهده)
زمینه و هدف: زایمان زودرس و پیامدهای آن شامل نارسی نوزاد و بستری‌شدن در بخش NICU، با صدمات روحی- روانی به مادر و خانواده همراه است که با انجام مداخلات کم‌هزینه و عملی برای کاهش صدمات روحی- روانی می‌توان نقش مهمی در ارتقای سلامت مادران داشت. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر تمرین‌های جسمی- ذهنی بر افسردگی بعد از زایمان زودرس انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 100 زن با زایمان زودرس در هفته 28-36، در بیمارستان‌های دولتی شهر مشهد در سال 1398 انجام شد. نمونه‌گیری به روش بلوک‌بندی تصادفی انجام و افراد مورد مطالعه به روش در دسترس انتخاب شدند و در  دو گروه کنترل (50 نفر) و مداخله (50 نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله تمرین‌های ورزشی کششی را به همراه مراقبه توسط پژوهشگر در روز سوم بعد از زایمان، با تواتر دو جلسه در هفته تا 8 جلسه، انجام دادند و گروه کنترل مراقبت‌های معمول را دریافت کردند. پرسشنامه افسردگی Beck برای هر دو گروه در 24 ساعت اول بعد از زایمان و در انتهای مطالعه تکمیل شد. تحلیل آماری داده‌ها با آزمون‌های آماری تی‌مستقل، من‌ویتنی و ویلکاکسون انجام گرفت.
یافته‌ها: میانگین نمرات افسردگی در گروه مداخله و کنترل در انتهای پژوهش تفاوت آماری معنادار داشت (0/001P). میانگین نمره افسردگی در گروه مداخله در ابتدا و انتهای پژوهش معنادار بود (0/001>P).
نتیجه‌گیری: برنامه ورزشی کششی با تمرکز روی جسم متعاقب زایمان می‌تواند میزان افسردگی در مادران با زایمان زودرس را کاهش دهد.
متن کامل [PDF 648 kb]   (778 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1398/10/10 | پذیرش: 1398/12/15 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb