دوره 27، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltanalizadeh A, Ahmadizadeh C. Investigation of simultaneous of CADM1 gene methylation pattern and HPV virus quantification as a diagnostic biomarker in Cervical Cancer. J Birjand Univ Med Sci. 2020; 27 (1) :44-55
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2699-fa.html
سلطانعلی‌زاده اسماء، احمدی‌زاده چنگیز. بررسی همزمان الگوی متیلاسیون ژن CADM1 و کمیت ویروس HPV به‌ عنوان بیومارکر تشخیصی در سرطان سرویکس. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1399; 27 (1) :55-44

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2699-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، soltanalizadehasma@gmail.com
2- گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.
چکیده:   (3216 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش ها نشان داده اند که متیلاسیون پروموتر ژن CADM1، یکی از مکانیسم‌های اصلی خاموش ‌شدن بیان آن در سلول‌های سرطانی است. هدف از این مطالعه، تعیین الگوی متیلاسیون پروموتورژن CADM1 و تعیین کمیت ویروس پاپیلومای انسانی بود.
روش تحقیق: در این مطالعه، 75 نمونه بافت توموری و 75 نمونه بافت حاشیه تومور که با تشخیص قطعی سرطان سرویکس از بیماران گرفته شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفت. پس از استخراج DNA و اطمینان از کیفیت و کمیت DNA استخراجشده با روش اسپکتوفتومتری و الکتروفورز ژل آگارز، الگوی متیلاسیون CADM1 به روش HRM انجام گرفت.تعیین الگوی متیلاسیون ژن CADM1 بدون در نظر گرفتن نوع واریانت‌های درگیر با استفاده از روش Eva Green و مقایسه نقطه ذوب با درجه تفکیک بالا صورت گرفت و کمیت HPV پس از جداسازی آن از بلوک بررسی گردید.
یافته‌ها: متیلاسیون ژن CADM1 در سلول‌های تومور سرویکس در مقایسه با حاشیه تومور، قبل و بعد از رادیوتراپی افزایش معنی‌داری داشت (P<۰/۰۰۰۱)؛ اما تغییر در میزان متیلاسیون سلول‌های توموری، قبل و بعد از رادیوتراپی معنی‌داری نبود. به این معنی که رادیوتراپی در میزان متیلاسیون ژن CADM1 تأثیری نداشت. همچنین میزان متیلاسیون ژن CADM1 در بیماران با تیتر HPV بالای ml/IU 500 به‌طور معنی‌داری بیشتر از بیماران با تیتر پایین‌تر از ml/IU 500 بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از DNA متیله سلول‌های سرطانی به‌ عنوان پیش‌آگهی برای رخداد سرطان سرویکس در زنان HPV مثبت مناسب است؛ همچنین میتوان از ژن CADM1 نیز به‌عنوان یک نشانگر سرطان سرویکس استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 738 kb]   (857 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتيك پزشكي
دریافت: 1398/4/13 | پذیرش: 1398/8/13 | انتشار الکترونیک: 1398/12/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb