دوره 26، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 248-237 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhaei M, Tabiee S, Saadatjou S A, SabzehKar F. The effect of educational intervention on nurses' preparedness in emergencies and disasters. J Birjand Univ Med Sci 2019; 26 (3) :237-248
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2617-fa.html
نخعی مریم، طبیعی شهناز، سعادتجو سید علیرضا، سبزه کار فاطمه. تأثیر مداخله آموزشی بر آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1398; 26 (3) :248-237

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2617-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- دانشجوی کارشناس ارشد پرستاری داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، fsabzehkar@bums.ac.ir
چکیده:   (4666 مشاهده)
زمینه و هدف: پرستاران به‌عنوان افراد پیشگام در بهداشت و درمان جامعه، نقش مهمی در هماهنگی و کمک‌رسانی به افراد آسیب‌دیده در زمان وقوع بلایا دارند. ارتقای آمادگی آنها از اصول اولیه مدیریت سلامت در حوادث و بلایاست. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مداخله آموزشی بر آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا انجام شده است.
روش تحقیق: در این مطالعه نیمه‌تجربی یک‌گروهی (پیش‌آزمون- پسآزمون و پیگیری)، 75 نفر از پرستاران بیمارستانهای شهر بیرجند به روش نمونهگیری طبقه‌ای تصادفی انتخاب شدند. این پرستاران در کارگاه آموزشی مدیریت خطر حوادث و بلایا، به‌مدت 16 ساعت طی 2 روز، همراه با مانور دورمیزی شرکت کردند. فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد برآورد آمادگی و پاسخگویی پرستاران در بلایا (Readiness Estimate and Deployability Index) قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله توسط آنها تکمیل گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (ویرایش 16) و آزمونهای آماری آنالیز واریانس درون‌گروهی، تعقیب بنفرونی، تی‌تست مستقل، آنالیز واریانس یک‌طرفه و تعقیب رنج توکی در سطح معنی‌داری 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین نمره کل آمادگی پرستاران قبل از مداخله از 10 نمره 0/87∓6/47 و میانگین نمره کل توانمندی و نگرش آنان در مقابله با بلایا قبل از مداخله از 5 نمره به‌ترتیب: 0/72∓3/19  و 0/41∓3/28   بود. میانگین نمره آمادگی در کل و در حیطه توانمندی در پرستاران بلافاصله و یک‌ماه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن و میانگین نمره نگرش یک‌ماه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایش معنی‌داری داشت (0/05P<).
نتیجه‌گیری: مداخله آموزشی، بر افزایش آمادگی پرستاران در مقابله با بلایا تأثیر معنی‌داری داشت؛ بنابراین پیشنهاد میگردد مدیران پرستاری به‌منظور ارتقای آمادگی کارکنان پرستاری، دورههای آموزشی همراه با مانور را به‌طور مستمر برگزار کنند.
 
متن کامل [PDF 322 kb]   (1571 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: پرستاری- سلامت و بلایا
دریافت: 1397/11/3 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار الکترونیک: 1398/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb