دوره 25، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 123-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، farnoosh.mafi@ut.ac.ir
چکیده:   (9272 مشاهده)
زمینه و هدف: کاتچین‌های موجود در شکلات تلخ می‌توانند با تأثیر مثبت بر عوامل رشد عضلانی، کاهش توده عضلانی ناشی از سارکوپنیا در سالمندان را بهبود بخشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمّل عصاره شکلات تلخ بر مقادیر عامل میوژنیک 5 (Myf5) پلاسمای و قدرت عضلانی در سالمندان بود.
روش تحقیق: در این پژوهش نیمهتجربی، 36 سالمند (19 مرد و 17 زن) به‌صورت هدفمند انتخاب و به‌طور تصادفی به چهار گروه تمرین (8 نفر)، مکمّل (10 نفر)، تمرین+ مکمّل (9 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. افراد گروههای تمرین و تمرین+ مکمّل در یک برنامه تمرینی مقاومتی شرکت کردند. افراد گروه‌های مکمّل و تمرین+ مکمّل، کپسول‌های حاوی 500 میلی‌گرم عصاره شکلات تلخ -حاوی اپیکاتچین- را به‌طور روزانه مصرف کردند. قبل و بعد از 8 هفته مداخله، سطوح MyF5 پلاسما به‌روش الایزا و قدرت عضلانی از طریق آزمون یک تکرار بیشینه (1RM) اندازهگیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های واریانس یک‌طرفه و تعقیبیLSD ارزیابی شد.
یافته‌ها: پس از مداخله، مقادیر Myf5 در گروه‌های تمرین، مکمّل و تمرین+ مکمّل در مقایسه با گروه کنترل به‌صورت معنی‌داری افزایش یافت (0/05>P). مقادیر Myf5 در گروه مکمّل+تمرین در مقایسه با گروه تمرین و گروه مکمّل به‌صورت معنی‌داری بیشتر بود (0/05>P). همچنین، قدرت حداکثر پرس سینه و پرس پا، در گروه‌های تمرین و تمرین+مکمّل در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت (0/05>P).
نتیجه‌گیری: انجام تمرین مقاومتی به‌همراه مصرف مکمّل عصاره شکلات تلخ به‌مدّت 8 هفته، به‌تنهایی آثار بهینه‌تری در افزایش myf5 پلاسمای سالمندان در مقایسه با انجام تمرین مقاومتی دارد.
متن کامل [PDF 648 kb]   (1844 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2099 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1396/8/22 | پذیرش: 1397/1/21 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/4/9 | انتشار الکترونیک: 1397/3/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.