دوره 24، شماره 3 - ( پاييز 1396 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 206-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه آزاد، بیرجند، ایران
2- مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، d_namakin@yahoo.com
3- دانشجوی دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی،دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (8509 مشاهده)
زمینه و هدف: کم‌کاری مادرزادی تیروئید، یکی از عمده‌ترین علل قابل پیشگیری و درمان اختلالات رشد و تکاملی باشد که اجرای برنامه غربالگری پیشگیری از عقب‌ماندگی را در پی دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه شاخص‌های تکامل کودکان مبتلا به کم‌کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با کودکان سالم خراسان جنوبی انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 نفر از کودکان 18 تا 24 ماه مبتلا به هیپوتیروئید که توسط طرح غربالگری تشخیص داده شده بودند، به‌عنوان گروه مورد انتخاب شدند؛ همچنین 30 نفر کودک سالم همسان با گروه مورد، از مراکز بهداشتی که کودکان مبتلا به کم‌کاری تیروئید تحت پوشش آن مراکز بودند، به‌صورت تصادفی به‌عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. این کودکان از نظر شاخص‌های تکاملی، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه سنین و مراحلASQ  بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 15) و با کمک آزمون‌های آماری کولموگروف- اسمیرنف و t دو نمونه‌ای مستقل، در سطح معنی‌داری 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین امتیاز شاخص‌های تکامل در کودکان مبتلا به کم‌کاری مادرزادی تیروئید نسبت به گروه سالم به‌طور معنی‌داری کم‌تر بود؛ ولی سطح امتیاز همه کودکان بالاتر از یک واحد انحراف استاندارد بود.
نتیجه‌گیری: هر چند میانگین شاخص‌های تکاملی بر اساس ASQ در کودکان مبتلا به کم‌کاری تیروئید تحت درمان کمتر از گروه کنترل بود، ولی در حدّ قابل قبول بود.
متن کامل [PDF 485 kb]   (1385 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1396/2/18 | پذیرش: 1396/8/2 | انتشار الکترونیک: 1396/9/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.