جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396- بیوشیمی و متابولیسم                   جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396- بیوشیمی و متابولیسم صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، mrkordi@ut.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، پردیس بین المللی البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (11376 مشاهده)

زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید می‌تواند موجب آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب و در نتیجه کاهش عملکرد ورزشی شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تأثیر مصرف دو هفته مکمّل آب زرشک بر التهاب ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال بود.

روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه‌تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به‌شکل تصادفی به دو گروه 10نفری تجربی (دریافت‌کننده مکمّل آب زرشک) و کنترل (دریافت‌کننده دارونما) قرار گرفتند. گروه تجربی روزانه ml250 آب زرشک طبیعی و گروه کنترل روزانه ml250 دارونما به‌مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته، افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت شدید هوازی شرکت کردند. میزان پروستاگلاندین E2(PGE2) سرمی، قبل و بعد از مصرف و بلافاصله پس از آزمون تا مرز واماندگی (آزمون بروس) اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: میزان PGE2 سرمی پس از فعالیت شدید ورزشی در گروه تجربی (2/21+5/85) کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل (3/71+4/103) داشت (05/0P).

نتیجه‌گیری: به‌طور کلی  مصرف 2 هفته آب زرشک می‌تواند برای کمک به بهبود عملکرد ورزشی از طریق کاهش آثار التهابی PGE2، در فعالیت ورزشی شدید مؤثّر باشد.

متن کامل [PDF 458 kb]   (2077 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: 1395/11/17 | پذیرش: 1396/3/3 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1396/5/4 | انتشار الکترونیک: 1396/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.