جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396                   جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hooshmand Moghadam B, Kordi M R, Mahdian S. The effect of Barberry Juice supplement on Prostaglandin E2 level caused by intense aerobic activity in active young girls. J Birjand Univ Med Sci.. 2017; 24 :1-9
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2235-fa.html
هوشمند مقدم بابک، کردی محمدرضا، مهدیان سحابه. تأثیر مصرف مکمل آب زرشک بر سطح پروستاگلاندین E2 ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1396; 24 () :1-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2235-fa.html


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، mrkordi@ut.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، پردیس بین المللی البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (904 مشاهده)

زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید می‌تواند موجب آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب و در نتیجه کاهش عملکرد ورزشی شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تأثیر مصرف دو هفته مکمّل آب زرشک بر التهاب ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال بود.

روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه‌تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به‌شکل تصادفی به دو گروه 10نفری تجربی (دریافت‌کننده مکمّل آب زرشک) و کنترل (دریافت‌کننده دارونما) قرار گرفتند. گروه تجربی روزانه ml250 آب زرشک طبیعی و گروه کنترل روزانه ml250 دارونما به‌مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته، افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت شدید هوازی شرکت کردند. میزان پروستاگلاندین E2(PGE2) سرمی، قبل و بعد از مصرف و بلافاصله پس از آزمون تا مرز واماندگی (آزمون بروس) اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: میزان PGE2 سرمی پس از فعالیت شدید ورزشی در گروه تجربی (2/21+5/85) کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل (3/71+4/103) داشت (05/0P).

نتیجه‌گیری: به‌طور کلی  مصرف 2 هفته آب زرشک می‌تواند برای کمک به بهبود عملکرد ورزشی از طریق کاهش آثار التهابی PGE2، در فعالیت ورزشی شدید مؤثّر باشد.

متن کامل [PDF 458 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb