دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 100-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
2- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. ، hosseinpiry@gmail.com
چکیده:   (9718 مشاهده)
زمینه و هدف: اثرات فلاونوئید‌ها تنها مربوط به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها نمی‌باشد؛ بلکه این ترکیبات روی مسیرهای سیگنالی سلولی نیز تأثیر می‌گذارند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر فلاونوئید کوئرستین بر ساختار سوم ناحیه کینازی پروتئین FGFR2b  در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد.
روش تحقیق: در این مطالعه از تکنیک اسپکتروسکوپی فلوئورسانس یا فلوئورسانس ذاتی برای بررسی ساختار سوم پروتئین تخلیص‌شده در شرایط مختلف استفاده گردید. به‌منظور ارزیابی پایداری کنفورماسیونی پروتئین تخلیص‌شده و با کمک غلظت‌های مختلفی از گوانیدین هیدروکلرید (GnHCl) در دامنه غلظتی صفر تا 6 مولار و طول موج تحریکی 280 نانومتر، دناتوراسیون شیمیایی پروتئین مذکور مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: بررسی SDS-PAGE نشان داد که پروتئین به‌دست آمده خالص بوده و عاری از آلودگی پروتئین‌های باکتریایی بود. نتایج حاصل از آزمایشات اسپکتروسکوپی فلوئورسانس نشان داد که شدت نشر فلوئورسانس در حضور کوئرستین و با افزایش تدریجی غلظت آن‌ها کاهش می‌یابد. دناتوراسیون ساختمان پروتئین نشان داد که نشر فلوئورسانس در حضور کوئرستین و با افزایش تدریجی غلظت آن‌ کاهش یافت که نتیجه‌ی آن، تغییر ساختار سوم ناحیه کینازی بر اثر دناتوراسیون شیمیایی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: کوئرستین می تواند موجب تغییر ساختار سوم دومین کینازی و در نتیجه ناپایدار شدن آن گردد. این ناپایداری در سطح مولکولی می‌تواند موجب اختلال در مسیر پیام‌رسانی سلول شده و در نتیجه مهار رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی گردد.
متن کامل [PDF 426 kb]   (1872 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: 1395/4/29 | پذیرش: 1396/6/8 | انتشار الکترونیک: 1396/6/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.