دوره 10، شماره 2 - ( پاييز 1382 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نیک روش محمدرضا، جلالی مهدی. بررسی تاثیر دانه گیاه شنبلیله بر بیماری دیابت (در محیط آزمایشگاهی). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1382; 10 (2) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-185-fa.html


چکیده:   (24048 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه شنبلیله با نام علمی Fenugreek (Trigonella Foenum-Graceum)، یکی از گیاهان خوراکی است که جنبه‏های دارویی مؤثری نیز برای آن قائل شده‏اند. یکی از خواص درمانی که در مورد این گیاه گزارش شده، اثر ضد دیابتی آن است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و ارزیابی تأثیر خوراکی عصاره دانه گیاه شنبلیله بر کاهش قند خون موشهای مبتلا به دیابت تجربی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 12 موش balb/c پس از تخریب سلول‌های بتای پانکراس به روش شیمیایی و با استفاده از تزریق زیرجلدی ۱۲۰mg/Kg آلوکسان، به دیابت مبتلا شدند و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد با مقدار روزانه ۱ g/Kg وزن بدن از عصاره آبی پودر دانه شنبلیله به صورت خوراکی و به مدت 6 روز تحت درمان قرار گرفتند. در گروه شاهد همزمان به جای عصاره شنبلیله از واحد معادل آب مقطر استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از قند خون هر دو گروه با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون t مورد تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: پس از هر نوبت تجویز عصاره دانه شنبلیله، سطح قند خون در نمونه‌های گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش چشمگیری پیدا کرد؛ به نحوی که در روزهای پنجم و ششم سطح قند خون گروه مورد به حد طبیعی نزدیک شد؛ ولی در گروه شاهد از روز اول تا ششم سیر صعودی داشت.نتیجه‏گیری: کاهش قابل توجه در سطح سرمی قند خون می‌تواند به صورت تأخیری بعد از مصرف شنبلیله در موشها ایجاد شود.
     
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1400/8/29 | انتشار الکترونیک: 1381/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb