دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 169-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
2- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
3- مرکز تحقیقات ژنومیک، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
4- دکتری پزشکی ملکولی، مرکز تحقیقات ژنومیک، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛ ، naseri_m2003@yahoo.com
چکیده:   (10625 مشاهده)

زمینه و هدف: چای کامبوچا که حاصل تخمیر چای شیرین توسط قارچ کامبوچا است، دارای اثرات درمانی سودمندی در درمان بسیاری از بیماری‌هاست. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره چای کامبوچا بر قند و پرفایل‌های لیپید خون در بیماری دیابت بود. روش تحقیق: در این مطالعه مداخله‌ای، تعداد 28 سر موش‌های صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250 گرم، در چهارگروه 7تایی قرار گرفتند و سپس توسط تزریق داخل صفاقی (IP) با آلوکسان، دیابتی شدند. غلظت‌های تجویزی گروه‌ها شامل: 20 و 80 میلی‌گرم بر کیلوگرم چای کامبوچا و 20میلی‌گرم بر کیلوگرم چای سیاه معمولی به‌مدت یک‌ماه بود. قند خون و وزن موش‌‌ها، قبل و بعد از دوره مداخله با هر یک از دو نوع چای و پارامترهای لیپید خون در انتهای دوره، مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته‌ها: میانگین قند خون در موش‌های دیابتی دریافت‌کننده چای کامبوچا کاهش یافت و بیشترین میزان کاهش قند خون، در گروه دریافت‌کننده چای کامبوچا با غلظت mg/kg80 بود؛ همچنین چای سیاه نیز موجب کاهش قابل ملاحظه قند خون گردید. نتیجه‌گیری: مصرف یک‌ماه چای کامبوچا، صرفاً موجب کاهش میزان قند خون در مبتلایان به دیابت شده، اما موجب افزایش وزن می‌شود و بر پروفایل لیپید، آثار مطلوبی ندارد.

واژه‌های کلیدی: چای، کامبوچا، دیابت، لیپوپروتئین، قند
متن کامل [PDF 272 kb]   (2914 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله كوتاه | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۱