دوره 21، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 340-332 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimifardin S, Siakuhian M, Nakhostin Roohi B, Farhadi H, Shahravan N, Hassanzadeh Z. Effect of pomegranate supplementation and aerobic training on total antioxidant capacity and lipid peroxidation in overweight men . J Birjand Univ Med Sci. 2014; 21 (3) :332-340
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1631-fa.html
رحیمی فردین سهیلا، سیاه کوهیان معرفت، نخستین روحی بابک، فرهادی حسن، شهروان نسرین، حسن زاده ظریفه. تأثیر مصرف مکمّل انار و تمرین هوازی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و پراکسیداسیون لیپیدی در مردان دارای اضافه ‌وزن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1393; 21 (3) :340-332

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1631-fa.html


1- گروه تربیت بدنی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل،ایران ، soheila_fardin@yahoo.com
2- گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
3- استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.
4- دانشجوی دکتری، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذربایجان شرقی، ایران.
5- گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، تبریز، آذربایجان شرقی، ایران.
چکیده:   (16226 مشاهده)
زمینه و هدف: استرس اکسایشی، منشأ بسیاری از بیماری‌ها به‌ویژه در افراد چاق است. امروزه محقّقین برای جلوگیری از تولید رادیکال‌های آزاد، بر مصرف آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی به‌ویژه پلی‌فنول‌ها متمرکز شده‌اند؛ از این‌‌رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف بلندمدّت مکمّل انار بر ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و پراکسیداسیون لیپیدی در مردان دارای اضافه ‌وزن انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه، 20 نفر مرد دارای اضافه‌ وزن، در یک طرح نیمه‌تجربی دوسوکور، به‌صورت تصادفی در دو گروه مکمّل انار (200 میلی‌گرم) و شبه دارو قرار گرفتند و به مدت دو ماه به‌صورت سه جلسه در هفته با شدت 70 درصد Vo2max دویدند؛ سپس نمونه‌های خون وریدی (قبل، بعد از 4 و 8 هفته) از آنها برای اندازه‌گیری ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام و پراکسیداسیون لیپیدی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری، از نرم‌افزار SPSS (ویرایش 20) و روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرّر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. یافته‌ها: غلظت مالون‌دی‌آلدئید، پس از 8 هفته در گروه مکمّل در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (016/0=P)، اما شاخص TAC در هیچ‌کدام از گروه‌ها در مراحل مختلف معنی‌دار نشد (72/0=P). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، شاید بتوان گفت که مصرف مکمل انار طی هشت هفته فعالیت ورزشی، در کاهش مالون‌دی‌آلدئید ناشی از پراکسیداسیون چربی در افراد چاق مؤثّر می‌باشد.
متن کامل [PDF 902 kb]   (3603 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: 1393/2/19 | پذیرش: 1393/5/5 | انتشار الکترونیک: 1393/9/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb