دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmati M, Asghari S, Zohoori E. Study of changes in adiponectin level in streptozotocin-induced diabetic rats treated with aqueous extract of berberis vulgaris. J Birjand Univ Med Sci. 2014; 21 (1) :27-34
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1537-fa.html
همتی مینا، اصغری سمیه، ظهوری الهام. تأثیر درمان با عصاره آبی گیاه زرشک بر تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و پروفایل لیپیدی در موش‌های نر دیابتی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1393; 21 (1) :34-27

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1537-fa.html


1- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، mina1hemmati@yahoo.com
2- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (27605 مشاهده)
زمینه و هدف: دیابت، از شایع‌ترین بیماری‏های غدد در جهان است‏ که با اختلال در متابولیسم گلوکز و چربی همراه است. آدیپونکتین، پروتئین اختصاصی مترشحه از بافت چربی است و بر اساس تحقیقات انجام‌شده، بر روی برخی از عوامل مؤثّر در دیابت تأثیر می‌گذارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر درمان با عصاره آبی زرشک، بر تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و پروفایل لیپیدی در موش‌های نر دیابتی بود. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، رات‌ها، به‌وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (STZ)، دیابتی ‌شده و به مدت 14 روز تحت درمان خوراکی با عصاره آبی گیاه زرشک با دوزهای 100 و mg/kg25 قرار گرفتند؛ همچنین، دو گروه دیابتی و کنترل سالم نیز در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از طی دوره درمان، با استفاده از خون‌گیری از قلب، سطح سرمی آدیپونکتین و سطوح سرمی گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL، VLDL و LDL در گروه‌های دیابتی کنترل، دیابتی دریافت‌کننده عصاره و گروه کنترل سالم اندازه‌گیری شد و نتایج، با استفاده از نرم‌افزار SPSS (ویرایش 16) و با کمک آزمون آماری One way ANOVA و پس‌آزمون توکی، مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: آنالیز داده‌ها نشان داد که مصرف هر دو دوز خوراکی زرشک در موش‌های دیابتی، کاهش معنی‌داری را در سطح سرمی تری‌گلیسرید، گلوکز وVLDL سبب می‌شود (012/0P=)؛ همچنین عصاره زرشک با هر دو دوز به‌کار رفته، باعث افزایش معنی‌داری در سطح سرمی آدیپونکتین در موش‌های دیابتی تحت درمان شد (014/0P=). نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی عصاره آبی زرشک، برای کاهش تری‌گلیسرید و گلوکز خون و درمان دیابت مؤثّر است. ممکن است زرشک از طریق افزایش سطح سرمی آدیپونکتین، در تنظیم متابولیسم چربی‌ها نقش داشته باشد.
متن کامل [PDF 197 kb]   (2907 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: غدد
دریافت: 1392/9/16 | پذیرش: 1393/2/8 | انتشار الکترونیک: 1393/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb