دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1383 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- متخصص بیماریهای زنان و زایمان، استادیار گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، mzangoii@yahoo.com
2- متخصص بیماریهای زنان و زایمان، استادیار گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
3- استادیار گروه آموزشی آسیب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده:   (15281 مشاهده)
اکتینومایکوز لگنی، بیماری گرانولوماتوز مزمن و نادری است که عامل آن اکتینومایسیس اسرائیلی می باشد. مهمترین عامل خطر آن استفاده طولانی مدت از IUD (Intera Uterine Device) است. در این گزارش خانمی 42 ساله که از پانزده سال قبل، از IUD استفاده نموده، با درد شکمی و تب و لرز به مدت دو ماه، به بیمارستان ولی عصر (عج) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند )در سال (1383 مراجعه نمود، گزارش می شود. بیمار توده لگنی داشت که یافته های بالینی سونوگرافیک و سی تی اسکن دال بر بدخیمی تخمدانی بود. پس از لاپاراتومی و بررسی آسیب شناسی، اکتینومایکوز لگنی تشخیص داده شد و بیمار تحت درمان با پنی سیلین به مدت طولانی قرار گرفت. در بیمارانی که با درد شکمی - لگنی، توده لگنی و چسبندگی، به خصوص سابقه IUD مراجعه می کنند، می بایست اکتینومایکوز را در نظر داشت و با استفاده از کشت ترشحات، پاپ اسمیر، سونوگرافی و سی تی اسکن تشخیص قبل از جراحی را تقویت نمود تا حتی المقدور از جراحی غیر ضروری پرهیز شود.
واژه‌های کلیدی: اکتینومایکوز، توده لگنی، IUD
متن کامل [PDF 181 kb]   (3439 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1392/10/19 | انتشار الکترونیک: 1392/10/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.