دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

RafighDoost A, MirHoseini E, PourZand H, RafighDoost A. : Epidemiology of organophosphate poisoning, and its cardiac and pulmonary effects. J Birjand Univ Med Sci 2006; 13 (4) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-116-fa.html
رفیق دوست عباس علی، میرحسینی سیدمحمدابراهیم، پورزند هورک، رفیق دوست امیرحسین. بررسی اپیدمیولوژیک مسمومیتهای ارگانوفسفره و اثرات قلبی و تنفسی آن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1385; 13 (4) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-116-fa.html


1- دانشیار گروه آموزشی بیماری های قلب و عروق دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، abbasali_rafighdoust@yahoo.com
2- استادیار گروه آموزشی سم شناسی و بیهوشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دستیار تخصصی گروه آموزشی بیماری های قلب و عروق دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- دستیار تخصصی گروه آموزشی بیماری های داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
چکیده:   (19861 مشاهده)
زمینه و هدف: مسمومیت حاد با اورگانوفسفره سالیانه باعث مرگ ومیر دهها هزار نفر در کشورهای در حال توسعه می شود. این مواد به طور وسیعی به عنوان حشره کش در منازل، صنعت و محیطهای کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند؛ بنابراین با توجه به سهولت دسترسی، می توانند باعث بروز خطرات اتفاقی یا عمدی ناشی از در معرض قرار گرفتن آن از طریق تماس پوستی و یا تنفسی شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک مسمومیتهای ارگانوفسفره و اثرات قلبی و تنفسی آن انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- آینده نگر طی یک سال، 51 بیمار دچار مسمومیت حاد ارگانوفسفره، مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص مسمومیت اورگانوفسفره بر اساس یافته های کلینیکی میزان بوتیریل کولین استراز سرم و در تعدادی هم با توجه به موادی که همراهان مسمومین به بیمارستان آورده بودند، انجام شد.
یافته ها: از 51 بیمار مورد مطالعه 20 نفر مرد و 31 نفر زن بودند. محدوده سنی آنها بین 5 تا بالاتر از 45 سال و سن %3.9 آنها زیر 10 سال بود. %13.73 بیماران به طور تصادفی دچار مسمومیت شده بودند و %78.43، اقدام به خودکشی کرده بودند. محل وقوع مسمومیت اغلب در منزل و در %94.1 موارد، راه ورود سم از راه دهان بود. 33 نفر دچار اختلالات الکتروفیزیولوژیک قلب شده بودند که شامل طولانی شدن انتروال QTc در 33 بیمار (%64)، تغییرات موج T و سگمان ST در 12 نفر (%23)، اختلالات هدایتی قلب در 2 نفر (%3.9)، تغییرات موج T در 14 بیمار (27%)، تاکیکاردی سینوسی در 8 بیمار (15%) و برادیکاردی سینوسی در 11 بیمار (21%) بود. 17 بیمار نیز دچار ادم حاد ریه غیر قلبی شدند.
نتیجه گیری: این مطالعه به منظور بالابردن آگاهی مردم از سمی بودن این مواد، شناساندن راههای مختلف جذب سم در بدن و ضرورت مراجعه سریع پس از شک به ایجاد مسمومیت، پایش فعالیت الکتریکی قلب و توجه به تغییرات فاصله QTc که می تواند پیش بینی بروز آریتمی های کشنده باشد، انجام شد. بدیهی است که استفاده از رسانه های گروهی به هر طریق می تواند در این موارد کمک شایانی بنماید.
متن کامل [PDF 200 kb]   (2404 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb