دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Delvarian Zadeh M, Ebrahimi H, Bolbol Haghighi N. Surveying pregnant women's nutritional status and some factors affecting it in cases referring to Shahrood health-care centers . J Birjand Univ Med Sci. 2006; 13 (4) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-115-fa.html
دلوریان زاده مهری، ابراهیمی حسن، بلبل حقیقی ناهید. وضع تغذیه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شاهرود و برخی عوامل موثر بر آن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1385; 13 (4) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-115-fa.html


1- کارشناس ارشد رشته علوم بهداشتی در تغذیه، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، delvarianzadeh_mehri@ yahoo.com
2- کارشناس ارشد پرستاری، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
3- کارشناس ارشد مامایی، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
چکیده:   (24962 مشاهده)
زمینه و هدف: کمیت و کیفیت تغذیه در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تغذیه نامناسب باعث ضعف بهداشتی مادران می شود که پیامدهای آن عوارض بارداری از قبیل تاخیر رشد داخل رحمی جنین، وزن کم زمان تولد، سقط جنین و زایمان زودرس است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضع تغذیه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شهر شاهرود و برخی عوامل موثر بر آن انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که در سال 1383 انجام شد، 169 خانم باردار (سه ماهه آخر) مراجعه کننده به هشت مرکز بهداشتی، درمانی شهر شاهرود مورد مطالعه قرار گرفتند. رژیم غذایی مادران باردار به صورت ثبت مواد غذایی خورده شده در طی 24 ساعت گذشته و در طی مدت یک هفته متوالی و با انجام آزمایشات بیوشیمیایی، هماتولوژی و آزمونهای تن سنجی با استفاده از شاخص نمایه توده بدن (BMI) بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری Chi-Square و t در سطح P?0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین سن افراد مورد بررسی، 25.13 ± 4.95 سال و سن ازدواج آنان 20.11 ± 3.5 سال بود. %42.6 از افراد، دارای BMI طبیعی، %20.13 دارای اضافه وزن و %37.27 چاق بودند. هموگلوبین %9.6 مادران 11 g/dL> بود. بین BMI افراد مورد بررسی با تحصیلات، شغل، مصرف قرص آهن و مولتی ویتامین، آخرین مراجعه به پزشک و نوع مسکن ارتباط معنی داری مشاهده گردید (P<0.05)؛ همچنین میانگین مقدار دریافت انرژی، پروتئین، ویتامین های A، C، B1، B2، B3، B6، B12، کلسیم و آهن در واحدهای مورد پژوهش کمتر از استاندارد Recommended Dietary Allowances (RDA) بود.
نتیجه گیری: در این تحقیق، افزایش وزن، چاقی و کمبود مواد مغذی مناسب، مشکل اصلی دوران بارداری بود؛ این امر به دلیل عدم آگاهی مادران از تعادل دریافت انرژی و مواد مغذی و تغذیه صحیح به وجود آمده بود؛ پیشنهاد می گردد آموزش تغذیه دوران بارداری در مراکز بهداشتی، درمانی با توجه و دقت بیشتری صورت گیرد .
متن کامل [PDF 240 kb]   (3565 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb